Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας στις Βρυξέλλες

ΜΕ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ O-CITY ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 15:22
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός βρέθηκε στο 8ο European University Bussines Forum στις Βρυξέλλες με τον Λαρισαίο σκηνοθέτη της GM studio Ηλία Μάντη και τον Χαράλαμπο Σαμαντζή, υπεύθυνο ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός βρέθηκε στο 8ο European University Bussines Forum στις Βρυξέλλες με τον Λαρισαίο σκηνοθέτη της GM studio Ηλία Μάντη και τον Χαράλαμπο Σαμαντζή, υπεύθυνο ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο 8ο European University Bussines Forum στις Βρυξέλλες ένα πολύ φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολιτισμού που ονομάζεται O-CITY και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα ανάδειξης πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός virtual ψηφιακού χάρτη μέσα από τον οποίο μπορεί να περιηγηθεί οποιοσδήποτε στα σημαντικότερα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία της Ευρώπης.

Στην παρούσα δράση η Θεσσαλία πρωτοπορεί καθώς είναι η πρώτη περιοχή σε όλη την Ελλάδα που εντάσσεται σε αυτό τον ευρωπαϊκό χάρτη πολιτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την GM studio με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.

«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει την ευθύνη της επιστημονικής μελέτης και της καταγραφής των πολιτιστικών μνημείων» τονίζει ο κ. Χαράλαμπος Σαμαντζής (υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΠΘ) που είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, μα ταυτόχρονα εξαιρετικά χρήσιμη, που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο δημιουργικής οικονομίας της περιφέρειάς μας. Ταυτόχρονα το Ο-CITY θα είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα σχεδιασμένη για δασκάλους, καθηγητές και φοιτητές, αφού θα αποτελεί μια εκτενή βιβλιοθήκη γνώσεων».

«Το πρόγραμμα Ο-CITY για μένα είναι πολιτισμός, γνώση και καινοτομία και απαιτεί έναν συνδυασμό από οπτικοακουστικές παραγωγές, σενάριο, δημιουργικές τέχνες» υποστηρίζει από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της GM studio Ηλίας Μάντης (υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος για την Ελλάδα) και προσθέτει πως «το συγκεκριμένο Project συνδυάζει τεχνολογία, επιστήμη και φαντασία για να δημιουργήσει έναν εικονικό κόσμο που δείχνει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Ευρώπης με τον πιο δημιουργικό τρόπο».

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος βρέθηκε στο 8ο European University Bussines Forum δήλωσε σχετικά: «Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργαστήκαμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και υλικοτεχνική υποδομή για την ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλει να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη».

Να σημειωθεί ότι leader του προγράμματος είναι το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, ενώ συμμετέχουν 13 partners από 6 χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία, Σλοβενία, Κολομβία, Ιταλία). Το O-City είναι κάτι περισσότερο από ένα ευρωπαϊκό εγχείρημα. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απόδειξη αυτού είναι η συμμετοχή εταίρων, όπως η Κολομβία στην κοινοπραξία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 2 χρόνια και μπορεί κάποιος για περισσότερες πληροφορίες να επισκεφθεί τη σελίδα του προγράμματος http://o-city.webs.upv.es/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass