Β. Τσιάκος: Κερδίζουμε τη μάχη της καθημερινότητας

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 21:15

“Δίνουμε καθημερινά μάχη για να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας στον τομέα του πρασίνου. Θεωρώ ότι η βελτίωση της κατάστασης είναι εμφανής.

Για την βελτίωση της εικόνας θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Κουρτεσιώτη και τους εργαζόμενους που καταβάλλουν συστηματική προσπάθεια για να προσφέρουν στους συμπολίτες και στους πολλούς πλέον επισκέπτες μας μια καλύτερη πόλη”. Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος

Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι παράλληλα η δημοτική αρχή καταβάλλει συστηματική προσπάθεια να εφοδιάσει με μηχανήματα και εποπτικό υλικό τους εργαζομένους ώστε να μπορούν να κάνουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους. Ο κ Τσιάκος στάθηκε και στον εθελοντισμό αναφερόμενος στην πρόσφατη βράβευση που έκανε σε ομάδα μαθητών που καθάρισαν εθελοντικά το πάρκο της γειτονιάς τους. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι μια εξωστρεφής πόλη, μια πόλη που θα έχει επισκεψιμότητα και στην οποία η βιώσιμη κινητικότητα θα είναι γεγονός.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:
«Από την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική αρχή, από την θέση μου ως αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής προστασίας, κλήθηκα να αντιμετωπίσω ζητήματα που έχρηζαν άμεσης επίλυσης. Όσον αφορά την πόλη της Καρδίτσας, έπρεπε να κάνουμε σειρά επεμβάσεων σχεδόν σε όλα τα σημεία που έχουν πράσινο. Το Παυσίλυπο, σήμα κατατεθέν, ήταν άμεσος και πρωταρχικός στόχος. Μέσα από μια οργανωμένη σειρά μεθοδικών ενεργειών καταφέραμε να εξωραΐσουμε το χώμα και να καταστήσουμε το Άλσος ασφαλές για τους επισκέπτες, με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει το «Μαγεμένο δάσος» κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Παράλληλα σε πολλά σημεία της πόλης τα οποία εμφάνιζαν σημάδια εγκατάλειψης, ενεργήσαμε αποτελεσματικά. Αναφέρω χαρακτηριστικά το Αθλητικό Πάρκο, Παλέρμο, Άγιος Νικόλαος, Πλατεία Ακαδημίας, Καμινάδες, Θερινός Κινηματογράφος, Δημοτικό Κοιμητήριο, Μνημείο Ηρώων , όπισθεν Νοσοκομείου.
Σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Αστυνομία, ήδη ενισχύθηκε το υπάρχον προσωπικό με τέσσερις νέους Δημοτικούς Αστυνόμους φτάνοντας έτσι τα δέκα άτομα. Ταυτόχρονα κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (στολές κλπ) και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο στέγασης, στον χώρο της Δημοτικής αγοράς ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος και πιο λειτουργικός τόσο για τους ίδιους όσο για τους πολίτες. Κλείνοντας, θέλω να προσθέσω ότι είναι χαρά και τιμή μας που έχουμε αναγνωριστεί ως μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που χρησιμοποιεί κατ’ εξοχήν ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass