«Θα κινηθούμε δικαστικά για να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας»

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 22:30

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους και τους επιχειρηματίες που έχουν πρόθεση να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα καταλύματά τους, στρέφουν τα βέλη τους οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της παραλιακής ζώνης του νομού Λάρισας.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λάρισας, επιχειρηματίες των παραλίων ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, κ. Ηλία Ευσταθίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, κ. Θανάση Μητρόπουλο και τον πρόεδρο τουριστικών επιχειρήσεων Κ. Ολύμπου κ. Θεοφάνη Βουλιώτη, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για το πώς θα πρέπει να κινηθούν προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη από τα συμβόλαια που θα ακυρωθούν λόγω της έλευσης προσφύγων. «Θα κινηθούμε εναντίον της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων που εμπλέκονται αλλά και των επιχειρηματιών που θα διαθέσουν τις επιχειρήσεις τους για φιλοξενία προσφύγων, καθώς κινδυνεύουμε να χάσουμε τις περιουσίες μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθίου.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρηματίες που μετείχαν στη συνάντηση πρότειναν να υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις, καθώς η δικαστική επίλυση του ζητήματος είναι χρονοβόρα. «Πρέπει άμεσα να σταματήσουμε τις ροές προσφύγων προς τα παράλια. Να κλείσουμε τις εισόδους όπως έγινε και στην Καρίτσα. Η αντίσταση με ταυτόχρονη χρήση ένδικων μέσων, θα φέρει αποτελέσματα πιο γρήγορα» σημείωσε επαγγελματίας, για να προσθέσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, κ. Θανάσης Μητρόπουλος ότι «Περιθώρια δεν υπάρχουν. Χρειαζόμαστε δραστικές λύσεις και άμεσα. Η ζημιά θα είναι τεράστια για όλους μας. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί να κινηθούμε, γιατί η βλάβη που θα υποστούμε δεν θα αφορά μονάχα μία σεζόν, αλλά τα επόμενα χρόνια».

 

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass