Συνέδριο στη Μάλτα για την ηλεκτροκίνηση

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 16:15

Στη Μάλτα βρέθηκαν στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πρόγραμμα ΕnerΝΕΤΜοb που προωθεί τα Αειφόρα Σχέδια Ηλεκτροκινητικότητας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργείου Μεταφορών της Μάλτας, το οποίο διοργάνωσε το «4th Transnational meeting and Steering Committee».

Ο διευθυντής της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Υπουργείου Μεταφορών κ. Barbara ανέλυσε την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης στη Μάλτα, τονίζοντας πως «η χώρα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά οχηματαγωγά πλοία (για δημόσιους σκοπούς), έτσι ώστε να συνδέονται τμήματα των πόλεων μεταξύ τους. Ηλεκτρονικά ποδήλατα και ηλεκτρονικά σκούτερ υπάρχουν μέσω υπηρεσιών ανταλλαγής ποδηλάτων/σκούτερ, ειδικές λωρίδες ποδηλασίας αναπτύσσονται και ένας νέος σχεδιασμός στο λιμάνι θα προσφέρει υψηλής ποιότητας πρόοδο στην κινητικότητα».

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρεται πως «το πιο σημαντικό, όχι μόνο για την ΕΕ αλλά και όλα τα κράτη είναι να γίνουν πιο φιλόδοξα όσον αφορά στις στρατηγικές τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο δίκτυο πολιτικής. Αυτό θα επιτευχθεί με την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, την ενθάρρυνση επενδύσεων και τη διευκόλυνση της φόρτισης των οχημάτων. Δεν ανακαλύπτουμε εκ νέου τον τροχό, απλώς ενσωματώνουμε την πλατφόρμα με τα σχέδια στα ήδη διαθέσιμα δίκτυα και θα συμμορφωνόμαστε με τις κατευθυντήριες γραμμές τους και με τα κοινά πρότυπα και τους κανονισμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass