Περί αγροτικής πολιτικής και φοιτητικών κινητοποιήσεων…

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 22:00

Το θέμα της πολιτικής της Περιφέρειας στη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής κυριάρχησε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατόπιν ερώτησης της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας».

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τοποθετούμενος στο θέμα τόνισε προς τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του Ν. Τσιλιμίγκα ότι «σκηνοθετούν» ερωτήσεις τις οποίες γνωρίζουν πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να απαντήσει, καθώς το θέμα της αγροτικής πολιτικής είναι θέμα εθνικό και ευρωπαϊκό.

Παρ’ όλα αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «Οι Περιφέρειες διεκδίκησαν και πήραν για πρώτη φορά το 33% του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Αν τα βάλουμε σε χρήματα είναι 1,4 δισ. ευρώ». Τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ένα ευρύ πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα 2 δισ. ευρώ από το 2015 μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε επίσης πως δόθηκε η δυνατότητα σε νέους αγρότες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το επάγγελμα ενώ μίλησε για τις προκηρύξεις για τις εντάξεις των αρδευτικών έργων. Αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δόθηκε για σχέδια βελτίωσης, ενώ απαρίθμησε και τις δεξαμενές στις περιοχές λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Ριζόμυλος πότισε δωρεάν. Τέλος, στάθηκε και στο «μεγάλο έργο της Κάρλας που στοίχισε περίπου 375 εκατ. ευρώ», το οποίο είπε πως εκτός από τον περιβαλλοντολογικό του χαρακτήρα έδωσε και πολλές λύσεις.

*Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μελών του Π.Σ. για το αν θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση που αφορούσε σε έκδοση ψηφίσματος για τους δύο διωκόμενους φοιτητές. Μετά την τοποθέτηση της εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής» κ. Μπίλλη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την αποκάλεσε «φασίστα» χωρίς να ανακαλέσει σε καμία περίπτωση παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε. Στην ουσία όμως της τοποθέτησής του ο κ. Τσιαπλές ανέφερε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο «έχει ευθύνη αν ανέχεται τέτοιες φωνές» προτείνοντας «όλα τα ψηφίσματα που κατατίθενται να μπαίνουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας».

*Τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τίμησε με την παρουσία της και η βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη που δήλωσε ότι βρίσκεται σε οικείο χώρο. Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας και την πρόσφατη αναφορά της στο ζήτημα του αμιάντου στο πάτωμα, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass