«Ανοιξε η γη» στο Πετρωτό Καλλιθέας

ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 22:23

Εκτεταμένη καθίζηση του εδάφους σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη σε αγροτική περιοχή της κτηματικής περιφέρειας Πετρωτού της Κοινότητας Καλλιθέας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Ελασσόνας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, μετά από ενημέρωση του

προέδρου της κοινότητας Θ. Βαρνά, κινητοποιήθηκαν αμέσως και απέκλεισαν την περιοχή με την κατάλληλη σήμανση, ενώ και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ. Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ιππ. Τζιουμακλής επισκέφτηκαν το σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση του φαινομένου. Η καθίζηση σημειώθηκε σε κοινόχρηστη αγροτική έκταση 500 μέτρα βορειοδυτικά του οικισμού. Το φαινόμενο της καθίζησης, που λαμβάνει χώρα στη θέση του Υδραγωγείου του Πετρωτού, ανησύχησε αρχικά τον Δήμο Ελασσόνας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές της ύδρευσης (δεξαμενή) και τις υποδομές της αγροτικής οδοποιίας. Μετά την επιτόπια έρευνα ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή το γεωλογικό φαινόμενο. Η καθίζηση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, επιταχύνθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων και την καταστροφή περιουσιών. Ήδη έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μελετηθεί το φαινόμενο και να προταθούν οι ενδεδειγμένες εργασίες αποκατάστασης των υποδομών. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και το προσωπικό της ΔΕΥΑΕΛ για την τάχιστη ανταπόκριση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass