Ο δρόμος στο ρέμα Βελίκας

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 22:35

Θετική είναι η ανταπόκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγιάς στην πρόταση ιδιοκτητών κατοικιών κατά μήκος του ρέματος Βελίκας να προσφέρουν μέρος των οικοπέδων τους για τη διάνοιξη δρόμου. Σε απάντηση όσων καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες για

αποκλεισμό πρόσβασης στα σπίτια τους, με τη δημιουργία της γέφυρας στη θέση του κέντρου «Πλατάνια», αναφέρει: «Το κεντρικό ρέμα Μελιβοίας – Βελίκας το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως κεντρικός δρόμος για να εξυπηρετήσει τους δύο οικισμούς και σήμερα εξυπηρετεί ορισμένες κατοικίες δεν αποχαρακτηρίστηκε ποτέ. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να αποχαρακτηριστεί, καθώς ρέματα, παραρεμάτιες περιοχές, αιγιαλοί και παραλίες προστατεύονται συνταγματικά. Σήμερα η εξυπηρέτηση των οικισμών Μελιβοίας – Βελίκας πραγματοποιείται από παράπλευρο του ρέματος δρόμο που διανοίχτηκε τα τελευταία χρόνια από εισφορά γης από τους παρακείμενους ιδιοκτήτες και με χρηματοδότηση των έργων Οδοποιίας, Τεχνικών κλπ. τόσο από τον Δήμο Αγιάς όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η υπό κατασκευή γέφυρα, όπως σωστά αναφέρεται στο δημοσίευμα των διαμαρτυρομένων, έχει ελεύθερο ύψος 2,60 μ. που σημαίνει ότι Ι.Χ., Αγροτικά οχήματα και Τζιπ έχουν δυνατότητα διέλευσης κάτω από το τεχνικό γεφύρωσης. Όσον αφορά στα βαριά οχήματα υπάρχουν δύο (2) εναλλακτικές διαδρομές, μία από το ρέμα Κρανιάς και μία από το ρέμα Σπυρούλη (σχ. σχεδιαγράμματα), που είναι γνωστές, όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες μα όλες οι ιδιοκτησίες και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο. Η αίτηση συγκατάθεσης για διάνοιξη δρόμου που υποβλήθηκε στον Δήμο Αγιάς μάς βρίσκει απολύτως θετικούς. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, παρ’ όλη την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με καταπατημένες παραρεμάτιες περιοχές, έγινε προσπάθεια και διανοίχτηκαν δρόμοι. Η υπηρεσία θα οριοθετήσει τον δρόμο, θα εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς (στα συγκεκριμένα σημεία υφίστανται πολύ μικρής διατομής αναχώματα ή και καθόλου) και αφού εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του δρόμου. Η υπό κατασκευή γέφυρα στη θέση «Μπάτσικα» μαζί με τις δύο άλλες που ακολουθούν στη θέση «Πουρί» Αγιοκάμπου και στη θέση «Πλατάνια» Βελίκας εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή διέλευση χιλιάδων ανθρώπων, μόνιμων κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών και εντάσσονται σε ένα πλέγμα έργων υποδομής που δρομολογήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass