Υπέρ Συκιάς ο υπουργός Υποδομών

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 18:00

Σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχαν χθες το πρωί, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.) κ. Γιάννης Καλλές και ο Γραμματέας της κ. Φώτης Γαννούλας, με πρωτοβουλία του Καρδιτσιώτη Βουλευτή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα μείζονα ζητήματα της ολοκλήρωσης των έργων Αχελώου και του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), αλλά και η κατασκευή της σήραγγας Τυμπάνου.Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά όλα τα ζητήματα, αρχής γενομένης από το κοινό αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλίας να συμπεριληφθεί το Φράγμα Συκιάς ως Υδροηλεκτρικό έργο στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ.).Εξάλλου η τοπική αντιπροσωπεία υποστήριξε με πολλά επιχειρήματα ότι η παραγωγή ενέργειας από τα νερά αποτελεί την κορωνίδα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο κ. Καραμανλής συμφώνησε ότι το Φράγμα Συκιάς πρέπει να ενταχθεί στον Ε.Σ.Ε.Κ. και άμεσα θα γίνουν επαφές με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την ανάγκη επίσπευσης της ολοκλήρωσης του Ε65, ο Υπουργός επισήμανε ότι στο νότιο τμήμα οι εργασίες προχωρούν κανονικά και αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 35%. Σε ότι αφορά στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, είπε πως είναι σε πλήρη εξέλιξη γόνιμη συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος εκτέλεσης του έργου. Σύντομα μάλιστα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Τέλος, για τη σήραγγα Τυμπάνου ο κ. Καραμανλής επισήμανε πως εφόσον υπάρχει έτοιμη μελέτη, το Υπουργείο θα έρθει σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να καταλήξουν στο κατάλληλο μίγμα υλοποίησης αυτού του μεγάλου διαπεριφερειακής σημασίας (Θεσσαλία – Ήπειρος) έργου από την περιφέρεια.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ  (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass