Εφυγαν από τη ζωή το 2019

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2020 22:14

Το 2019 έφυγε παίρνοντας μαζί τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο κενό από τους χώρους που προέρχονταν. Κάνοντας μια ανασκόπηση, «θυμόμαστε» εκείνους που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2019.

-7 Ιανουαρίου: Πέθανε στα Φάρσαλα ο Χρήστος Στεργιόπουλος σε ηλικία 66 ετών. Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Λάρισας, με ήθος, ο οποίος δεν είχε αποβληθεί ποτέ, αγωνιζόμενος περίπου 50 χρόνια. Είχε τιμηθεί από αρκετούς συλλόγους για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο καθώς και από την Ε.Π.Σ.Λάρισας, τον Σ.Ε.Π. (του οποίου ήταν μέλος), τον Σύλλογο Προπονητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας και τον Σύνδεσμο Διαιτητών.

-1 Φεβρουαρίου: Πεθαίνει ο Λαρισαίος δικηγόρος Αθανάσιος Ψάλτης σε ηλικία 70 ετών. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιάς Ολύμπου (ο τελευταίος πριν τον «Καποδίστρια»), υποψήφιος πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας καθώς και αντιπρόεδρος του ΓΣΛ και για ένα διάστημα πρόεδρος της ΑΕΛ, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του και τους ανθρώπους που τον γνώριζαν και αφήνοντας με την απουσία του φτωχότερο τον γενέθλιο τόπο του.

-Ο Μάρτιος μετρά την απώλεια του δημοσιογράφου της «Ε» Δημήτρη Βάλλα. Την Τρίτη 12 Μαρτίου σε ηλικία 62 ετών ο Δημήτρης Βάλλας «φεύγει» μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Συντάκτης της «Ελευθερίας» Λάρισας από το 1986. Μία ολόκληρη ζωή μάχιμος ρεπόρτερ. Με την πένα του έδωσε άλλη διάσταση στο ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε συντάκτης στρατιωτικού και εργατικού ρεπορτάζ. Αγαπούσε το κυνήγι, το ψάρεμα, τη φωτογραφία και ήταν συλλέκτης βιβλίων και σπάνιων αντικειμένων. Από τους πιο γνωστούς Ραδιοερασιτέχνες στο πανελλήνιο στα μεσαία κύματα.

-25 Μαρτίου: Μετά από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Δένδρων Τυρνάβου Αντώνης Μπαντραλέξης, κοινοτάρχης Δένδρων για 12 ολόκληρα χρόνια, την περίοδο 1987-1998 και δημοτικός σύμβουλος στον «Καποδιστριακό» Δήμο Τυρνάβου από το 1999 έως το 2001. Συνέδεσε το όνομά του με την αναβάθμιση της Κοινότητας Δένδρων με έργα ανάπτυξης, καθιερώνοντας παράλληλα ένα ήθος και ύφος με σεβασμό και εκτίμηση προς όλους τους συγχωριανούς του.

-27 Ιουνίου: “Φεύγει” από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο Λαρισαίος έμπορος ποδηλάτων και πρώτος γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αντωνόπουλος.

-30 Ιουλίου: Πεθαίνει σε ηλικία 87 ετών ο Λαρισαίος, ίσως και ο πιο παλιός εργολάβος τελετών Κων/νος Κατσαμπέλας.

-16 Αυγούστου : Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Θανάσης Βίτκος , που υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, ζωντανό παράδειγμα προσφοράς και αγώνα. Παρά την ηλικία του ήταν μέχρι την τελευταία ώρα με τον Ριζοσπάστη στο χέρι, το περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης, μάχιμος κομμουνιστής, ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια.

-16 Σεπτεμβρίου : Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Λαρισαίος δικηγόρος Θεόδωρος Σπ. Μπατρακούλης. Από το 1987 εργάσθηκε ως δικηγόρος. Προσέφερε τις υπηρεσίες του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Έχει λάβει μέρος πραγματοποιώντας ανακοινώσεις για θέματα Γεωιστορίας, Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων σε συνέδρια, διεθνή και στην Ελλάδα. Κατά αραιά διαστήματα αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Ελευθερία», στην οποία έχουν δημοσιευθεί και συνεντεύξεις συνήθως για τα ελληνοτουρκικά.

-27 Σεπτεμβρίου: Απεβίωσε, σε ηλικία 81 ετών το στέλεχος της ΝΔ και δικηγόρος, Βαγγέλης Γρουσόπουλος. Ο Βαγγ. Γρουσόπουλος διατέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ για δύο θητείες, από το 1986 έως το 1990, ενώ κατά την τρίτη θητεία, παρότι εκλεγμένος αντικαταστάθηκε από τη θέση του προέδρου.

-22 Σεπτεμβρίου: Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, ο πρώην δήμαρχος Ναρθακίου Δημήτρης Καπετάνος, πατέρας του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου. Διετέλεσε δήμαρχος Ναρθακίου δύο θητείες την περίοδο 2002-2010, τρεις θητείες κοινοτάρχης Ναρθακίου και νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας.

-23 Οκτωβρίου: Πέθανε ο γνωστός Φαρσαλινός δικηγόρος Αθανάσιος Κράβαρης σε ηλικία 65 ετών. Ο εκλιπών είχε πλούσια δράση στον χώρο της δικηγορίας, καθώς και ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Φαρσάλων την περίοδο 1990-91, ενώ συμμετείχε ως μέλος του συλλόγου για πολλά χρόνια.

-16 Νοεμβρίου : Πεθαίνει ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Γκισάκης στα 76 του χρόνια. Απώλεια για τον εμπορικό κόσμο της Λάρισας ο χαμός του γνωστού επιχειρηματία, Γιάννη Γκισάκη. Γνωστός για τη δραστηριοποίησή του μαζί με τη σύζυγό του Σούλα, στον χώρο των καλλυντικών στη Λάρισα με την επιχείρηση «Soula». Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που κατάφερε να πετύχει με σωστές κινήσεις.

-25 Νοεμβρίου: Απεβίωσε ο Αποστόλης Μποτικόπουλος σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Γνωστός παράγοντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί τριακονταετία, θήτευσε από το 1982 επί δύο τετραετίες κοινοτάρχης Αγίου Γεωργίου για άλλες δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην κοινότητα, αξιοσημείωτο ότι το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος με ποσοστό 100% ως μοναδικός υποψήφιος, και εν συνεχεία άλλες τρεις τετραετίες ως δημοτικός σύμβουλος Κραννώνα. Με τη δημιουργία του καποδιστριακού δήμου το 1998 διετέλεσε και αντιδήμαρχος. Με αριστερή πολιτική τοποθέτηση είχε ενταχθεί από νωρίς στο ΠΑΣΟΚ μέσα από το οποίο αγωνίστηκε, χωρίς να φείδεται και σκληρής κριτικής απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που παρέκκλιναν των αρχών του.

-4 Δεκεμβρίου : Απεβίωσε ο γιατρός Γεώργιος Ζαχαρής σε ηλικία 68 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Μεσοράχη Λάρισας το 1951, αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων Λάρισας και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Ουρολογίας και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Γερμανία. Η αγάπη του για τη γενέθλια πόλη τον οδήγησε πίσω στην πατρίδα, το 1983, όπου υπηρέτησε το ιατρικό λειτούργημα έως και λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του. Παντρεύτηκε την Ευαγγελία Ανδρικοπούλου και μαζί απέκτησαν 4 παιδιά. Η ενασχόλησή του με τα κοινά υπήρξε ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

-12 Δεκεμβρίου: Φεύγει από τη ζωή ο επί 10ετίας πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Κραχτόπουλος. Επίλεκτο μέλος της επιχειρηματικής κοινωνίας της πόλης, γεννημένος στη Λάρισα, διέγραψε με την πολυσχιδή συνδικαλιστική του δράση μια ξεχωριστή πορεία, αφήνοντας το στίγμα και την "ταυτότητά" του, στην υπηρεσία του εμπορικού κόσμου της περιοχής και της Θεσσαλίας γενικότερα. Με βαθιά γνώση της αγοράς, ξεκίνησε την ενεργό του δράση στον εμπορικό σύλλογο από το 1974 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1999.

-21 Δεκεμβρίου: «Φεύγει» για το αντάμωμα στο «άλσος των λαϊκών αγωνιστών» ο Μανώλης Β. Κυριάκος, στα 100 του χρόνια. Γνήσιο γέννημα των θεσσαλικών λαϊκών αγωνιστικών παραδόσεων. Γεννήθηκε στο Ομόλιο (Λασποχώρι) το 1920, από αγροτική οικογένεια που μπολιάστηκε με τις ηρωικές παραδόσεις του αγροτικού κινήματος. Στα περίφημα γεγονότα του Ομολίου, για την επίταξη της σοδειάς για λογαριασμό των κατακτητών στις 3 Δεκέμβρη 1941, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από «Έλληνες» δωσίλογους οσφιοκάμπτες, ο αδερφός του Γιώργος Κυριάκος και ο ξάδερφός του Νίκος Κορομηλάς. Αυτό δεν θα τον τρόμαξε, δεν τον άφησε αδιάφορο και αμέτοχο απέναντι στους κατακτητές και τα ντόπια φερέφωνα του Τσολάκογλου. Αντίθετα τον πεισμάτωσε και εκτινάχθηκε η διάθεσή του για αντίσταση κατά των κατακτητών.

 - 21 Δεκεμβρίου. Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Ελασσόνας ο θάνατος του Δρ. Κοινωνιολογίας Κώστα Σαχινίδη. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων. Ο Κώστας Σαχινίδης ήταν συγγραφέας με πλούσιο και ποικίλο συγγραφικό έργο. Ήταν τακτικό μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass