Απαγορευτικό κυκλοφορίας για τα φορτηγά στην εθνική

ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 15:00

Από σήμερα Κυριακή, τα ξημερώματα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έθεσε σε ισχύ το απαγορευτικό της κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό, καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα συμπέσει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων και την επιστροφή των εκδρομέων.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου το πρωί αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Θα επηρεασθεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα, από Κυριακή μεσημέρι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στη νοτιανατολική Ελλάδα. Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.

Το κύμα κακοκαιρίας θα συμπέσει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων και κυρίως με την επιστροφή των εκδρομέων.

Για τους λόγους αυτούς, από σήμερα ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.

Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.

Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Τροχαία και η Πυροσβεστική θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ειδικότερα, για τον νομό Λάρισας η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας προχώρησε στην προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από σήμερα Κυριακή και ώρα 06:00 έως τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00 στα κατωτέρω σημεία:

Στο τμήμα του οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε., από Χ/Θ 322+730 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως τη Χ/Θ 400+265 (όρια με Ν. Πιερίας). Στη Ν.Ε.Ο. Ευαγγελισμού -Λεπτοκαρυάς, από Χ/Θ 0+100 έως Χ/Θ 19+100 (Διοικητικά Όρια Ν. Λάρισας με Ν. Πιερίας). Στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης (από χ/θ 1+000 έως χ/θ 90+000).

Στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων (από χ/θ 1+000 έως χ/θ 19+000). Στην Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων (από χ/θ 1+000 έως χ/θ 31+000). Στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου (από χ/θ 1+000 έως χ/θ 34+000). Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (από χ/θ 341+000 έως χ/θ 368+000). Στη Ν.Ε.Ο. Λάρισας-Ελασσόνας-Κοζάνης (από τη χ/θ 13+200 έως χ/θ 70+000).

Στην Ε.Ο. Ελασσόνας-Γρεβενών (από τη χ/θ 1+000 έως τη χ/θ 33+000). Στην Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας (από τη χ/θ 40+000 έως τη χ/θ 62+000). Στην Π.Ε.Ο. Λαμίας-Λάρισας (από τη χ/θ 52+000 έως χ/θ 78+000). Στην Ε.Ο. Μικροθηβών-Φαρσάλων (από τη χ/θ 40+000 έως χ/θ 64+000).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass