Χιόνια φέρνει... ο «Ηφαιστίων»

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 15:00

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα φέρει σήμερα και τα Θεοφάνεια χιονοπτώσεις σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, πολύ κρύο και θυελλώδεις ανέμους.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι με τη θερμοκρασία να πέφτει σε χαμηλά επίπεδα. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας γνωστοποιώντας πως έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ από σήμερα Κυριακή μέχρι και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, έχει θέσει τις υπηρεσίες της σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και μισθωμένα ιδιωτικά βρίσκονται τοποθετημένα σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Καλούνται οι δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με το παραπάνω έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Κυριακή και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Οι χιονοπτώσεις σήμερα Κυριακή θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική). Ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, από τις απογευματινές ώρες, 200-400 μέτρα.

Αύριο Δευτέρα (Θεοφάνεια 6-1-2020), κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

Την Τρίτη 7-1-2020) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ

Σήμερα Κυριακή θα πνέουν με ένταση 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Αύριο Δευτέρα (Θεοφάνεια 6-01-2020) στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ. Την Τρίτη (7-1-2020) από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και παγετό που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθεί: Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 6-1-2020) στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Την Τρίτη (7-1-2020), κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass