Στην Περιφέρεια ο δρόμος Λάρισας- Φαρσάλων

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ *ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 22:20

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει πλέον το δύσκολο εγχείρημα ολοκλήρωσης του πολύπαθου δρόμου Λάρισας- Φαρσάλων, όπως αποφασίστηκε στην κλειστή τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υποδομών, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των τριών βουλευτών της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, Χρήστου Κέλλα και Στέλλας Μπίζιου, καθώς και των δημάρχων Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου.

Ουσιαστικά ικανοποιήθηκε το αίτημα των τοπικών φορέων, όπως αυτό διαμορφώθηκε στη χριστουγεννιάτικη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κ. Αγοραστός στη Λάρισα με τους βουλευτές του νομού και τους εμπλεκόμενους δημάρχους, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα. Κι αυτό θα γίνει με την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο στην Περιφέρεια, τόσο για τη σύνταξη των μελετών, όσο και για τη δημοπράτηση και κατασκευή του δρόμου.

Στη σύσκεψη, τόσο ο Κ. Αγοραστός όσο οι βουλευτές και οι δήμαρχοι εξήγησαν γιατί πρέπει να συνεχίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τις σχετικές διαδικασίες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί επαφές του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια που χρειάζονται για τη σύνταξη των μελετών.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα η μοναδική μελέτη που έχει συνταχθεί από το Υπουργείο Υποδομών αφορά το κομμάτι του δρόμου Νίκαια-Καρυές (μήκους 8 χλμ) και πλέον η Περιφέρεια θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις υποστηρικτικές μελέτες του συγκεκριμένου κομματιού, όπως και το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου, από Καρυές προς Φάρσαλα (το πιο δύσκολο, μήκους 35 χλμ).

Σήμερα κιόλας θα υπάρξει συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας -η τεχνική επάρκεια και ικανότητα της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη θετική εξέλιξη- με τις αντίστοιχες του Υπουργείου για να τρέξουν οι διαδικασίες.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ο κ. Αγοραστός έθεσε και το ζήτημα του δρόμου Ελασσόνας-Κοζάνης, αλλά κι άλλων βαλτωμένων έργων στην Περιφέρεια, με τον υπουργό να δεσμεύεται σε μια γενικότερη τοποθέτησή του το επόμενο διάστημα για την τύχη τους.

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός με δηλώσεις του στην «Ε», αφού αναφέρεται στην επιβεβαίωση της αναγκαιότητας να υπάρξει περιφερειακή διακυβέρνηση, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του ζητήματος. «Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή επέδειξε διάθεση συνεργασίας και εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια, ενώ το ενδιαφέρον του για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας υπήρξε πραγματικό και μόνιμο. Αποδείξαμε ότι με φιλίες και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους βουλευτές και τους δημάρχους για την ενιαία στάση που κρατήσαμε. Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες βεβαίως και στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη στρατηγική που ακολούθησαν και το εμπεριστατωμένο σχέδιο που παρουσίασαν για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες του εγχειρήματος».  

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

*Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαίρομαι διότι η υλοποίηση ενός προβληματικού οδικού δικτύου, του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, που επί 5 χρόνια είχε βαλτώσει, αποκτά νέα δυναμική με την ανάθεση του έργου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση των θεσμικών εκπροσώπων του νομού και παραχωρεί την εκπόνηση των μελετών και τη δημοπράτηση του πολύπαθου δρόμου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαι πεπεισμένος ότι η Περιφέρεια θα ανταποκριθεί στην πρόκληση και θα δρομολογήσει άμεσα όλες εκείνες τις ενέργειες, μακριά από τη γραφειοκρατία των Αθηνών, προκειμένου ο δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα να γίνει ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος για τις μετακινήσεις των πολιτών, όπως αξιώνει η τοπική κοινωνία».  

* Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας μετά τη σύσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία και η συνέργεια φέρνουν αποτελέσματα. Κοινός σκοπός η όσο το δυνατόν ταχύτερη κατασκευή του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα, ενός δρόμου - καρμανιόλα που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των Φαρσάλων και της ευρύτερης περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Κ. Καραμανλή για την  άμεση ανταπόκριση σε ένα κοινό αίτημα όλων των θεσμικών φορέων του νομού και την εκχώρηση της κατασκευής του έργου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία των Αθηνών μετά από πολλά χρόνια απραξίας και υποσχέσεων».

* Σε δήλωσή της μετά τη σύσκεψη η βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου τόνισε τα εξής:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση του υπουργού με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος της υλοποίησης του πολύπαθου αυτού έργου. Υπενθυμίζω πως πριν από έναν μήνα είχα προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών τη συγκεκριμένη λύση, γιατί ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να ικανοποιήσει το αίτημα  μιας  ολόκληρης επαρχίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε αποδεκτή και είμαι σίγουρη πως η τεχνογνωσία, η επάρκεια και ο προγραμματισμός του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εγγυώνται την ολοκλήρωση του έργου».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass