Συνεργασία Μιχαηλίδου - Παπαστεργίου για την κοινωνική πολιτική

Προτάσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ και θετική ανταπόκριση της υφυπουργού

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 22:38

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Τη θετική της έκπληξη για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων εξέφρασε από τα Τρίκαλα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Επισκεπτόμενη χθες τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη

Παπαστεργίου, η κ. Μιχαηλίδου είχε συνεργασία για πλήθος θεμάτων που σχετίζονται με:
- την κοινωνική πολιτική,
- την εφαρμογή της στα Τρίκαλα βάσει καινοτομιών και
- προτάσεις που υπέβαλε ο κ. Παπαστεργίου.
Η συζήτηση, παρόντος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, περιστράφηκε σε ζητήματα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικών Δομών, Κέντρου Κοινότητας, βρεφονηπιακών σταθμών κ.ά.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπέβαλε προτάσεις για:
- αύξηση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των βρεφικών τμημάτων
- νομοθετική επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης ΑμεΑ στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ
- επίλυση σε ζητήματα ανανεούμενων συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»
- ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας.
Ακολούθως, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου για τις καινοτομίες σε επίπεδο υλοποίησης προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα, το ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΤΕΒΑ είναι η ψηλότερη στη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στα θέματα διαχείρισης κοινωνικών δομών, στις δράσεις διευκόλυνσης υλοποίησης προγραμμάτων σε ωφελούμενους με κοινωνικά κριτήρια, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Τρικκαίων αποτέλεσε «οδηγό» για την υλοποίηση των Σχολικών Γευμάτων.
Επίσης, ο δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της φιλοξενίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου σε ένα ενιαίο κτίριο στο κέντρο της πόλης που ολοκληρώνεται σύντομα. Στο κτίριο θα φιλοξενείται πλήθος υπηρεσιών: Κέντρο Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, Κέντρο Ενταξης Μεταναστών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, Κοινωνικό Εστιατόριο.
Η διαλογική συζήτηση ενισχύθηκε με πρόσθετα στοιχεία για κάθε μία από τις δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με ζητήματα που αφορούν σε επιλύσεις προβλημάτων γραφειοκρατικής φύσης. Η υφυπουργός σε δηλώσεις της, εκτός από τη θετική εικόνα για την καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων και σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Δήμων – Κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, Βασιλένα Μητσιάδη, Ακης Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνας - Μουσείο Τσιτσάνη κ. Εφη Λεβέντη, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σακκάς (και ως μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ), η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Παππά και Ντίνα Δήμα, αντίστοιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass