Διήμερο εκδηλώσεων για τις Απόκριες στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 18:50

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στις γιορτές της Αποκριάς για Tρικαλινούς και επισκέπτες με δύο εκδηλώσεις, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε με τη συμβολή καταστηματαρχών, συλλόγων και του Δήμου Τρικκαίων.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο της Αποκριάς 29 Φεβρουαρίου 2020 ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει χορό για όλους/ες και εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Από τις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει μια πορεία με πρωτοπόρους τους Κωδωνοφόρους Γοργογυρίου και Πηγής, από το Πνευματικό Κέντρο μέχρι την κεντρική πλατεία. Ακολουθούν παραδοσιακά έθιμα (γαϊτανάκι, χάσκα) και χορός, με το συγκρότημα Χάλκινα Ηχοχρώματα και τη συμμετοχή των: Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Τρικκαίων, Λαογραφικός Χορευτικός Ομιλος «Ασκληπιός», Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού «Η πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής, Πολιτιστικός Σύλλογος Λογγακίου «Αγιος Αθανάσιος». Τα Μασκαράτα είναι το πιο χαρακτηριστικό και συγχρόνως διασκεδαστικό έθιμο της Απoκριάς. Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε στη μικρή γειτονιά του πεζόδρομου της οδού Χατζηπέτρου από το 2017. Αυτός ο ποικιλόμορφος πεζόδρομος στο κέντρο των Τρικάλων, με πολλά και διαφορετικά καταστήματα, την Αποκριά μεταμορφώνεται, σε μια γιορτή με αγάπη και μεράκι, με τη συνεργασία του Μουσείου Τσιτσάνη. Στο κάλεσμα των καταστηματαρχών, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ελάτε να βγούμε στους δρόμους γεμίζοντάς τους με κομφετί, σερπαντίνες, χορούς, γλέντια, τραγούδια, πειράγματα. Ελάτε να χορέψουμε στους ήχους των χάλκινων, να χορέψουμε το «Γαϊτανάκι», να φάμε και να πιούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass