Μήνυση για βανδαλισμούς στον ανδριάντα του Πλαστήρα

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 16:26

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Άμεσα παρενέβη ο Δήμος Καρδίτσας για να αποκαταστήσει τις ζημιές από βανδαλισμούς που έγιναν από άγνωστα άτομα στον έφιππο ανδριάντα του Ν. Πλαστήρα καθώς επίσης και στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής.

Στην πρώτη περίπτωση του έφιππου ανδριάντα, οι βανδαλισμοί αφορούσαν την αναγραφή συνθημάτων πάνω στο μνημείο, ενώ στη δεύτερη φθορές και καταστροφές που προκάλεσαν στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής επίσης άγνωστα άτομα. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας έδωσε εντολή άμεσα να παρέμβουν συνεργεία για να αποκαταστήσουν τις φθορές. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Αριστ. Σπάνια, Γ. Μάττα, και Τ. Κουφόπουλο βρέθηκαν στον χώρο του αγάλματος και επέβλεψαν τις εργασίες καθαρισμού. Επίσης ο Δήμος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και για τις δύο περιπτώσεις, για φθορά δημόσιας περιούσιας και οι δράστες πλέον αναζητούνται από την αστυνομία.
Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας δήλωσε : “ Είναι λυπηρό τη στιγμή που δίνουμε μια μεγάλη μάχη συνολικά ως κοινωνία απέναντι στην πανδημία, να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι δείχνουν μια τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά. Βανδάλισαν με συνθήματα το μνημείο του Πλαστήρα, έκαναν καταστροφές στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής, όπου πρόσφατα είχαν γίνει εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού, των καθισμάτων, των καλαθιών απορριμμάτων κ.λπ.
Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με πολλές ακόμη κρατικές υπηρεσίες, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να διατηρήσει την κοινωνική ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των χωριών.
Με σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε όλους τους τομείς, επειδή πολλοί εργαζόμενοι μας είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού, δίνουμε μάχη ώστε η καθημερινότητα της πόλης στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην εξυπηρέτηση γενικά του πολίτη, να παραμείνει σε ανεκτά επίπεδα.
Θεωρώ ότι αυτή τη μάχη μέχρι στιγμής την έχουμε κερδίσει και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ειδικά αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στις κοινωνικές δομές κ.λπ. Θέλω να καλέσω όλους τους δημότες να μετάσχουν ενεργά στις έρευνες για την εξεύρεση των δραστών και να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας».

(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass