Σε ύφεση η κακοκαιρία στον Ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 20:13

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)
Σκληρές μάχες με τα καιρικά φαινόμενα σε πολλά μέτωπα έδωσε το Σαββατοκύριακο η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.


Συγκεκριμένα αντιμετωπίστηκαν σημαντικά προβλήματα που δημιούργησαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αργιθέα (περίπου 80 πόντους το ύψος του χιονιού) και στη Λίμνη Πλαστήρα, καταπτώσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο και συνεχείς βροχοπτώσεις στον κάμπο.
Παρεμβάσεις με τεχνικά συνεργεία και μηχανήματα προς ανάσχεση πλημμυρικών φαινομένων χρειάστηκαν στον Βλοχό και στο Πέτρινο όπου οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (5/4/2020), με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και σε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους και τους Προέδρους των ΤΚ, έγιναν παρεμβάσεις σε Μακρυχώρι, Βλοχό, Πέτρινο, Μεταμόρφωση, Καλογριαννά, Κρανιά, Μαγούλα, Ψαθοχώρα, ενώ τα μηχανήματα της Π.Ε. παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ευτυχώς όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτέλεσε τα τελευταία χρόνια στο Ν. Καρδίτσας η Περιφέρειας Θεσσαλίας λειτούργησαν άψογα, σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Τα καιρικά φαινόμενα από χθες Δευτέρα (6/4/2020), φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση οπότε δεν θα κινδυνεύσουν άνθρωποι και κατοικίες που είναι το κύριο μέλημα των αρχών.
Ζημιές όμως είχαμε και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σοφάδων. Από την πλευρά του Δήμου έγιναν αναγγελίες στον ΕΛΓΑ για τα παρακάτω χωριά: Λεοντάρι, Γραμματικό, Ασημοχώρι, Αχλαδιά, Γεφύρια, Πασχαλίτσα, Κυψέλη, Ματαράγκα, Ερμήτσι, Πύργος Κιερίου, Άμπελος, Αγία Παρασκευή, Ανώγειο, Φίλια, Καρποχώρι, Καπαδοκκικό, Σοφάδες.
Ο ΕΛΓΑ παίρνοντας μέτρα για την προστασία από τον COVID 19 έχει θεσπίσει την Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς. Για τις δηλώσεις αυτές δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού. Οι προσωρινές δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 30/4/2020.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass