ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Θύελλα αντιδράσεων για την πρακτική της Δασολογίας στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 20:36

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)  
Θύελλα αντιδράσεων από τοπικούς φορείς προκάλεσαν φήμες για απόφαση του νεοσύστατου Τμήματος ΑΕΙ Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού να κάνουν την πρακτική τους οι φοιτητές στην περιοχή του Ασπροποτάμου Τρικάλων και όχι στο Νομό Καρδίτσας και ειδικότερα στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου ο Δήμος έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γι’ αυτόν τον σκοπό.


Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ζήτησαν ουσιαστικά εξηγήσεις από τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος για ποιο λόγο δεν αξιοποιούν τη συμφωνία με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και δεν κάνουν χρήση των πολλών εγκαταστάσεων εκπαίδευσης που τους παραχωρεί (Βοτανικός Κήπος - Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου για ανάπτυξη εργαστηρίων. Πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς, Συνεδριακό Κέντρο Μορφοβουνίου για μαζικές εκδηλώσεις, Μουσείο Οίνου και Αμπέλου και Γυμνάσιο Μεσενικόλα, Σχολεία Δάσους, κατασκηνώσεις Νεράιδας κ.ά).
Επιπλέον, ο Καρδιτσιώτης βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός επικοινώνησε για το θέμα χθες Τρίτη 14/4/2020 με τον πρόεδρο του πανεπιστημιακού Τμήματος κ. Γιάννη Παπαδόπουλο και από τη συνομιλία τους προέκυψε τελικά ότι υπάρχει σε εξέλιξη μόνο μια συζήτηση για διάφορα μέρη όπου θα μπορούσαν να κάνουν την πρακτική τους οι φοιτητές μετά την τριετία και πως οι προσφερόμενες εγκαταστάσεις και δασικές εκτάσεις στο Ν. Καρδίτσας βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα αξιοποίησης.
Τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση γνωστοποίησε στους φορείς και στους πολίτες της περιοχής ο κ. Παπαδόπουλος μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας για λογαριασμό όλων των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, τα οποία προηγουμένως είχαν αποφανθεί αναλόγως για το ζήτημα σε έκτακτη συνεδρίαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass