Ελεγχοι σε διόδια, εποπτεία σε εκκλησίες

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. *ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΧΘΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 17:00

Στα διόδια, εστιάζοντας στην αποτροπή της εξόδου από τα αστικά κέντρα προς τις ιδιαίτερες πατρίδες εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είναι  ενταγμένοι στα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Τα μέτρα σε νέα και παλαιές εθνικές οδούς, όπως και σε παραδρόμους στη Θεσσαλία θα κορυφωθούν από σήμερα το μεσημέρι έως και την Κυριακή του Πάσχα,  ενώ στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένοι και οι παράλληλοι έλεγχοι στις εκκλησίες από σήμερα Μεγ. Παρασκευή.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας είναι ήδη γνωστά και από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται ότι δεν θα επιτραπεί κίνηση πεζών και οχημάτων πέραν των λόγων που προβλέπονται στις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι χθες το απόγευμα πάντως, στους ελέγχους που γίνονταν στα διόδια τόσο του Μοσχοχωρίου όσο και του Μακρυχωρίου καταγραφόταν χαμηλή κίνηση, κυρίως φορτηγών αυτοκινήτων.

Οι ίδιες αποφάσεις αφορούν και στις εκκλησίες, οι οποίες θα εποπτεύονται από την αστυνομία, ενώ υπενθυμίζεται η απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή να παραμείνουν κλειστά τα νεκροταφεία, όπως και αύριο Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Έτσι προχθές, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων 3 στη Θεσσαλία. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 40 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 253 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.958 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Από αυτές οι 69 αφορούσαν στη Θεσσαλία εκ των οποίων 15 στον νομό Λάρισας (12 πεζοί και 3 οδηγοί), 20 στη Μαγνησία, 23 στα Τρίκαλα και 11 στην Καρδίτσα. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 41.992 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 440 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 426 άτομα. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass