Νέο ποδηλατόδρομο και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αποκτά η Καρδίτσα

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 17:09

Δύο σημαντικά έργα που αλλάζουν την εικόνα του κέντρου στην πόλη της Καρδίτσας χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τα έργα «Διαμόρφωση Ποδηλατόδρομου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου» προϋπολογισμού 724.600 ευρώ και «Μετατροπή της οδού Χαρίτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας» προϋπολογισμού 760.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και τον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, ενισχύουμε το αστικό δίκτυο ποδηλατόδρομων, ενώ διαμορφώνουμε την οδό Χαρίτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, εντάσσοντας την στο δίκτυο πεζοδρόμων της πόλης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο, στρατηγική και προγραμματισμό αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας, που χρειαζόμαστε για να απαντήσουμε στις προκλήσεις της μετά τον κορονοϊό εποχής, έρχονται μέσα από νέα έργα που δίνουν χρήμα στις τοπικές κοινωνίες και μέσα από πόλεις σύγχρονες που απαντούν στις απαιτήσεις της εποχής. Με τα δύο νέα έργα δημιουργούμε συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και δίνουμε προτεραιότητα στην προσβασιμότητα των πεζών και των ατόμων με αναπηρίες. Έργο με έργο κάνουμε το όραμα για σύγχρονες και πράσινες πόλεις, πράξη» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass