Σε νέα έντυπα οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΛ

«ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗΣ *ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ 20.000 ΡΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2020 21:38

Στην επικαιροποίηση των αρχείων της προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) με τους καταναλωτές να λαμβάνουν ήδη τους λογαριασμούς σε νέα έντυπα. Έντυπα, στα οποία εμφανίζεται όχι μόνο ο υπόχρεος - ένοικος του

διαμερίσματος, αλλά και ο ιδιοκτήτης σε αντίθεση με τους προηγούμενους λογαριασμούς, όπου εμφανιζόταν μόνο ο ένοικος.
«Οι δημότες καλούνται να ελέγξουν τα στοιχεία, να τα διασταυρώσουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία» σημειώνει στην «Ε» ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ Δημ. Σαββοργινάκης.
Σε ορισμένες περιπτώσεις Λαρισαίων έχουν ήδη εντοπισθεί λάθη ή ανακριβή στοιχεία, με τον σημερινό ιδιοκτήτη του ακινήτου να καλείται να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων. Λάθη όπως, για παράδειγμα, της αναγραφής του παλαιότερου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος παρότι αυτό πωλήθηκε πριν από δεκαετίες και ο νέος ιδιοκτήτης έχει προσκομίσει τα συμβόλαια αγοράς καταβάλλοντας μάλιστα το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για τη σύνδεση της παροχής.
«Σε αυτές τις περιπτώσεις» διευκρινίζει ο κ. Σαββοργινάκης «η ΔΕΥΑΛ θα ελέγξει το αρχείο και εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία και έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά τότε δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη».
ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΑ
Μια από τις σημαντικές διαφορές στα παλαιότερα και στα νέα έντυπα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ αφορά στα στοιχεία του καταναλωτή. Στα προηγούμενα έντυπα εμφανιζόταν μόνο ο υπόχρεος, ο ένοικος του διαμερίσματος ακόμη και αν αποτελούσε τα ίδιο πρόσωπο με τον ιδιοκτήτη.
Διάσταση που, όπως είναι γνωστό, στο παρελθόν πολλές φορές είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με αφορμή και τα «φέσια» των απλήρωτων λογαριασμών από τους ενοικιαστές, ενώ η ΔΕΥΑΛ αξίωνε την εξόφληση της δαπάνης για την κατανάλωση του νερού.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ
Στο νέο έντυπο του λογαριασμού διαχωρίζονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του υπόχρεου του λογαριασμού, στοιχεία που καλούνται να επιβεβαιώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να επικαιροποιηθεί το αρχείο της ΔΕΥΑΛ.
Να σημειωθεί τέλος πως η ΔΕΥΑ Λάρισας εξυπηρετεί σήμερα 84.500 ενεργές παροχές («ρολόγια») από τις διατιθέμενες συνολικά 105.000 παροχές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΛ, περίπου 20.000 ρολόγια παραμένουν σήμερα κλειστά, αφού την περίοδο της οικονομικής κρίσης αρκετοί δημότες προχώρησαν στη διακοπή της σύνδεσης, προκειμένου να αποφύγουν την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των παγίων τελών. Στα κλειστά ρολόγια περιλαμβάνονται διαμερίσματα, γραφεία σε κεντρικές πολυκατοικίες, οικόπεδα κ.λπ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass