ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:

Πλούσιος επετειακός απολογισμός

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2020 15:05

Σε επετειακό απολογισμό προχώρησε χθες η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων, δίνοντας στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία του έργου που υλοποιήθηκε το διάστημα Μάιος 2019 – Μάιος 2020. Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου «πατώντας στις στέρεες βάσεις και με την προεργασία της πρώτης θητείας 2014-2019, με έμπειρους αλλά και νέους συμβούλους, από όλο το φάσμα της κοινωνίας, η επανεκκίνηση υλοποιείται. Έναν χρόνο μετά το 57,43%, η πορεία του Δήμου Τρικκαίων δικαιώνει τους πολίτες που για δεύτερη συνεχόμενη φορά έδειξαν εμπιστοσύνη στον συνδυασμό μας».


Μέσα σε έναν χρόνο, ο Δήμος Τρικκαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, δημοπράτησε έργα προϋπολογισμού 39.338.374€, πολλά εκ των οποίων ήδη υλοποιούνται ή ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Κατασκευάζει έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και προμηθεύεται εξοπλισμό, προϋπολογισμού 21.456.000€.
Ενδεικτικά, τα χρήματα αφορούν σε αγορά – ανακατασκευή 5 απορριμματοφόρων, 30 έργα σε χωριά, αποχέτευση στον Πυργετό, εκσυγχρονισμό βρεφικών και παιδικών σταθμών, ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ σε 92 σχολεία κ.α.
Ενώ όλον αυτόν τον χρόνο, έγιναν αναμορφώσεις πεζοδρομίων, πλατειών, πεζοδρόμων (πλ. Βουβής, πεζόδρομος Ασκληπιού, Βαρούσι, πλ. οδού Κλειδωνοπούλου, Κατσιμήδου, πλ. Αμυγδαλιών κ.ά.).
Δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα μεγάλα έργα με προϋπολογισμό 5.606.049€, αλλάζοντας την εικόνα της πόλης, με έμφαση στην κινητικότητα, στον πεζό, τον ποδηλάτη, κ.ά.
Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοστάτησε στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, με πλήθος δράσεων, ενώ το φυσικό αέριο επεκτείνεται στην περιοχή του Ριζαριού, καθώς θα συνδέει και το νέο, δεύτερο κολυμβητήριο που κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων στο πάρκο του Αη Γιώργη, κ.ά.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass