Ειδήσεις από τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 15:30

Παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια του Ληθαίου
Οι παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για έργα μικρής κλίμακας και υπέρ των πεζών, συνεχίζονται από τη δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, σειρά έχουν, τα πεζοδρόμια του Ληθαίου στην οδό Καλαμάτα, όπου γίνεται ανακατασκευή τους. Ένα από τα πολυσύχναστα πεζοδρόμια χρειαζόταν παρεμβάσεις για επισκευή στις πλάκες και για επιδιορθώσεις σε διάφορα σημεία.


Τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες και όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, στόχος είναι να ενισχυθεί και η ξεκούραση των πεζών. Λίγα μέτρα πιο μακριά, στην πλατεία Φιλίας των Λαών, ανακατασκευάζεται και το στέγαστρο, προκειμένου να παρέχεται πρόσθετη σκιά και δροσιά στους περίοικους, σε μια πολυσύχναστη και αρκούντως χρήσιμη πλατεία.

TΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

 

Συνεργασία Δήμου Ρήγα Φεραίου με Πυροσβεστική
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, Νικόλαο Μητσιογιάννη, ενόψει της θερινής περιόδου.
Παρευρέθηκαν, επίσης, οι: εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής
Προστασίας, Δημήτρης Παλληκάρης, και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου, Κωνσταντίνος Τσίκας.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την καταστολή τυχόν πυρκαγιών, καθώς και το μνημόνιο ενεργειών από πλευράς του Δήμου.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, ώστε όσο ο βαθμός επικινδυνότητας λόγω υψηλών θερμοκρασιών ανεβαίνει, οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε ετοιμότητα.

 

Ψηφοφορία για ποδηλατόδρομο
Μια νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, για την ανάληψη έξι συγκεκριμένων δράσεων, που θα επιτρέψουν, όπως τονίζεται από την ΚΕΔΕ, να βελτιωθεί η καθημερινότητα στις πόλεις μας.
Είναι μια πρωτοβουλία που θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, από τον πιο μικρό ως το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκινά πιλοτικά με όσους Δήμους είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν και σταδιακά θα επιδιωχθεί να γίνει καθολική η συμμετοχή.
Αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχει το νέο αυτό εγχείρημα, είναι να υλοποιηθεί μαζί με τους πολίτες, με τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, με τη συνεργασία τους στον σχεδιασμό και την αποδοχή και τη συναίνεσή τους στην υλοποίηση.
Στο πλαίσιο αυτό, μια δημόσια διαβούλευση – ψηφοφορία για δοκιμαστικό νέο πεζόδρομο στα Τρίκαλα, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για υλοποίηση μιας από τις δράσεις της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ «6 για έξω», όπως παραπάνω κάνουμε αναφορά.
Πιο αναλυτικά τονίζονται από τη δημοτική αρχή, σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:
«Η πρωτοβουλία προτείνει 6 δράσεις, με αφορμή τον αριθμό «6» που στέλναμε στο sms για την άθληση. Σε συνδυασμό με τη διάθεση να ανακαλύψουμε ξανά τις πόλεις μας, όπως τις ανακαλύψαμε στη διάρκεια της καραντίνας, ο Δήμος Τρικκαίων ζητά τη συνδρομή των πολιτών για έναν νέο ποδηλατόδρομο. Θέτει σε ψηφοφορία 6 προτάσεις για δρόμους, με βάση τη μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπονήθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια στα Τρίκαλα. Στόχος, να επιλεγεί για το επόμενο 6μηνο ένας δρόμος, ο οποίος θα κλείνει από τις απογευματινές ώρες της ημέρας, μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης».

TΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:
Αποκτά Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Στη δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ ΑμεΑ) στην πόλη των Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα». «Ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών με άτομα με αναπηρία στον νομό Τρικάλων παίρνει σάρκα και οστά. Ως Περιφέρεια προτιθέμεθα να κατασκευάσουμε στην πόλη των Τρικάλων Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία. Εντάσσουμε, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας τη μετατροπή του κτιρίου δωρεάς της οικογένειας Δεληλίγκα στον Δήμο Τρικκαίων σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο Δήμος Τρικκαίων πρέπει να μας δώσει τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και την προγραμματική σύμβαση προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στον Δήμο για τη λειτουργία. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται χρόνια λόγω της έλλειψης μιας εξειδικευμένης και σύγχρονης δομής» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Αγοραστό και μπορώ να πω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης. Τα όνειρα πολλών οικογενειών των Τρικάλων που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με αναπηρία βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους» επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα» Ευάγγελος Ρίζος. «Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκαν πόροι για να χρηματοδοτηθεί το έργο μετά τη σημαντική δωρεά μεγάλη ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Δεληλίγκα στον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την παράδοση ολοκληρωμένης μελέτης στην Περιφέρεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Η Περιφέρεια θα αναλάβει την κατασκευή και παράδοση του κτιρίου. Είναι ένα Κέντρο που λείπει από τα Τρίκαλα» προσθέτει ο κ. Ρίζος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ντίνα Κύρμπα, η γραμματέας Γεωργία Κυριακού και ο ταμίας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass