ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 15:15

Με αντικείμενο το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.


Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν μέρος της οικολογίας της χώρας μας και η πλήρης εξάλειψή τους είναι αδύνατη, ακόμη και αν υπήρχε ο πιο τέλειος αντιπυρικός σχεδιασμός. «Είναι συνεπώς εύλογη η ανησυχία που υπάρχει στη διαχείριση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών με δεδομένο ότι έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο, στις υποδομές και στο οικοσύστημα. Όσον αφορά στον Δήμο επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο, για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού σώματος στην πρόληψη, καταστολή και άμεση διαχείριση των συνεπειών των δασικών πυρκαγιών. Αυτό προκύπτει τόσο από την ιστορική, όσο και από την προσωπική μου εμπειρία ως αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Σπυρίδων Κουρτεσιώτης ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», προέβη σε σειρά προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτει οι δήμος. Ειδικότερα: Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία μπορούν να συνδράμουν στη δασοπυρόσβεση (εναέρια παρατήρηση παρέχοντας εικόνα και ακριβές στίγμα της πυρκαγιάς, διάθεση μηχανημάτων, πρόσβαση σε δύσβατες περιοχές με δέκα οχήματα, αναμεταδότες) και διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των μελών τους και των μέσων που διαθέτουν.
Τέλος, η συνεδρίαση έκλεισε με την ευχή να μην υπάρξουν σοβαρά συμβάντα δασικών πυρκαγιών στην περιοχή μας. Πάντως όπως φάνηκε από τη σύσκεψη ακόμη και αν υπάρξουν δασικές πυρκαγιές, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν την κατάλληλη προετοιμασία και την απαραίτητη εμπειρία να τις αντιμετωπίσουν.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass