Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 15:28

Θεία λειτουργία για υποψήφιους πανελλαδικών


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις των παιδιών στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης (παλαιό Κοιμητήριο) θα τελείται θεία λειτουργία, από 7:30 έως 9:30 π.μ. τις ημέρες: Αύριο Δευτέρα 15/6, μεθαύριο Τετάρτη 17/6, την Παρασκευή 19/6, την άλλη Δευτέρα 22/6, την Τετάρτη 24/6 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

 

Αύριο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερωνύμου
Αύριο που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών, Αγίου Ιερωνύμου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, δεν θα εορτάσει επισήμως. Παρά ταύτα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του Αγίου ως εξής:
Σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Την κυριώνυμη ημέρα, αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερουργούντος μόνου του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας. Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, ο Σεβασμιότατος θα δεχθεί τις επισκέψεις των Κληρικών του και των πιστών στο Επισκοπείο.

 

Σήμερα η αρτοκλασία υδραυλικών
Την ετήσια καθιερωμένη αρτοκλασία ανήμερα της γιορτής των Αγίων Πάντων θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών ν. Λάρισας. Η αρτοκλασία θα γίνει το πρωί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρας στο Αβέρωφ. Η διοίκηση καλεί τα μέλη της να παραστούν.

 

Πανηγυρίζει ο ναός των Αγίων Πάντων
Πανηγυρίζει σήμερα ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίων Πάντων στο Νέο Κοιμητήριο. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα Κυριακή πρωί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με ιερό μνημόσυνο υπέρ πάντων τον ενταφιασθέντων στο νέο κοιμητήριο. Στις 10:30 π.μ. δεξίωση στην απέναντι αίθουσα από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

 

Εκλογές συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΣΑ
Εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου τα μέλη των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΣΑ Λάρισας. Συγκεκριμένα θα εκλέξουν νέο διοικητικό συμβούλιο, ελεγκτική επιτροπή και τους εκπροσώπους στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στα γραφεία του σωματείου, που στεγάζεται στο Υπεραστικό ΚΛΕΛ Λάρισας (Ολύμπου και Γεωργιάδου).

 

Σύσκεψη επαγγελματιών στα Φάρσαλα
Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επισιτιστών και καταστηματαρχών της πόλης θα πραγματοποιήσει αύριο ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων. Η συνάντηση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω Covid- 19 (περιορισμένος αριθμός – 40% της χωρητικότητας της αίθουσας). Μοναδικό θέμα θα είναι η συζήτηση και λήψη απόφασης για την πεζοδρόμηση μέρους της οδού Λαμίας, συγκεκριμένες ώρες και ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ετήσια συνέλευση Αποστράτων Αστυνομικών
O Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών ν. Λάρισας καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 9:30 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 28). Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2019, προγραμματισμός και ισολογισμός για το 2020 αλλά και ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεδρίαση το Σάββατο 27 Ιουνίου την ίδια ώρα στα γραφεία του Συνδέσμου. Τα μέλη του Συνδέσμου καλούνται, τέλος, να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύνδεσμο, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συνέλευση.

 

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Τρίτη 16 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ.
Στις 7 μ.μ. θα συζητήσει την 1η Αναμόρφωση ΟΠΔ (Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης) Δημοτικού Ωδείου Λάρισας έτους 2020 και στις 8 μ.μ. ακολουθεί η δεύτερη συνεδρίαση με θέματα όπως η πρόταση ψηφίσματος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας με θέμα: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία και προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για την επαρκή κάλυψη των σχολείων, αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων οικονομικού έτους 2020, έγκριση μίσθωσης χώρου ακινήτου για τη στέγαση των ΚΕΠ 207 και 325 καθώς και του Τμήματος ΕΚΕ του Δήμου Λαρισαίων κ.λπ.

 

Παράταση καταβολής εισφοράς αγροτών
Την παράταση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης μαζί με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2019, ο οποίος έληξε στις 31 Μαΐου 2020, παρατείνεται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Αλλαγές σε δρομολόγια ΚΤΕΛ Φαρσάλων
Τροποποιούνται από αύριο και μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Φάρσαλα προς Βόλο - Τρίκαλα. Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι ώρες διαμορφώνονται ως εξής: από Φάρσαλα προς Καρδίτσα – Τρίκαλα 11:50 – 15:50 – 19:50 και από Φάρσαλα προς Βόλο 08:10 – 16:15 – 20:15.

 

Αιμοδοσία Αετομηλιτσιωτών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η 21η τακτική, πανελλήνια αιμοδοσία που διοργανώνει η Τράπεζα Αίματος Αετομηλίτσας. Η αιμοδοσία θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου και καλούνται οι φίλοι της Αετομηλίτσας να προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι η έδρα της τράπεζας, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ, ενώ, τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο κάθε αιμοδότης είναι απαραίτητο να δηλώνει τον αριθμό μητρώου (11766) της Τράπεζας Αετομηλίτσας, καθώς και το ΑΜΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass