Ειδήσεις από τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2020 15:20

Στήριξη του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. του ΓΝ Τρικάλων
Από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη
Παρέμβαση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης στο Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση και στήριξη του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα στο Ι.Ε.Κ., στο πνεύμα της σύνδεσης των εκπαιδευτικών αναγκών με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ανάπτυξης, λειτουργούν η ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας και ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 η ειδικότητα «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου». Είναι σημαντικό δε να αναφερθεί ότι η εν λόγω ειδικότητα είναι η μοναδική που λειτουργεί σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα σε Δημόσιο Νοσοκομείο, καθώς μόνο το ΕΚΑΒ λειτουργεί σε δύο τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αντίστοιχες σχολές υπάρχουν μόνο στη Σύρο και Ρόδο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επιπλέον στην ΥΠΕ Θεσσαλίας δεν υφίσταται καμία αντίστοιχη ειδικότητα.
Η ολοκληρωμένη κατάρτιση των σπουδαστών εξασφαλίζεται μέσα από τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου περιβάλλοντος δίπλα σε έμπειρους καταξιωμένους επαγγελματίες (Νοσηλευτές, Πνευμονολόγο - Εντατικολόγο, Ψυχολόγο και Διασώστες του ΕΚΑΒ) καθώς και μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις στις δομές “ΨΥΧΑΡΓΩΣ” και “Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων”, που εγγυώνται το κύρος και τη μέγιστη ποιότητα της παρεχόμενης εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Στόχος και όραμα του Δ.Ι.Ε.Κ είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στη νέα γενιά των επαγγελματιών υγείας. Η μέχρι σήμερα πορεία του αποτελεί μία τεράστια κατάκτηση για όλους μας και δικαιώνει την πολυετή προσπάθεια και αξιοζήλευτη συνεργασία εκπαιδευτών και θεσμικών φορέων για τη διασφάλιση της επιτυχούς λειτουργίας του.
Αναμφίβολα τα μέτρα και οι αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας, επιδεικνύοντας άψογα αντανακλαστικά αποδείχθηκαν επιτυχημένα. Η επόμενη ωστόσο ημέρα μάς φέρνει αντιμέτωπους με ένα νέο στοίχημα, τον επανασχεδιασμό και την ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό με δεδομένη την ευαισθητοποίηση τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και την πεποίθηση ότι η στήριξη της υγείας αποτελεί επένδυση και όχι ένα επιπλέον κόστος, ευελπιστούμε ότι θα σταθείτε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διασφάλιση της λειτουργίας και την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων».

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

 

Παπαστεργίου:
Στο επίκεντρο οι πολιτικές επίλυσης του δημογραφικού
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τα μέλη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Τρικάλων. Συγκεκριμένα ο ίδιος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Τρικκαίων υποδέχθηκε τέσσερα από τα νέα μέλη του ΔΣ, και συγκεκριμένα τους κ. Λιούλιο, Νικολιτσόπουλο, Τσεργούλα και Κυριακούλη, οι οποίοι μαζί με τους απόντες, συγκροτούν το νέο ΔΣ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση περιστράφηκε στις διευκολύνσεις και μέριμνες που έλαβαν ο Δήμος Τρικακίων και η ΔΕΥΑΤ για τους τρίτεκνους, όπως στα τιμολόγια ύδρευσης και το Ωδείο. Τα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν τον κ. Παπαστεργίου, με τον ίδιο να δηλώνει τη σημασία του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας, και την ανάγκη να αρχίσουν να υιοθετούνται οι πολιτικές επίλυσής του.
Στο ίδιο πλαίσιο, έγινε συζήτηση για επέκταση μέτρων στήριξης των τριτέκνων σε διάφορους τομείς, με εστίαση στα δημοτικά τέλη, αναλόγως, φυσικά, των οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Λιούλιος επέδωσε στον κ. Παπαστεργίου εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

 

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης κεντρικών πλατειών
Με κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ Δήμου Τρικκαίων

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Κατά πλειοψηφία, προχθές Τρίτη το βράδυ, το Δ.Σ. άναψε πράσινο φως, εγκρίνοντας τη μελέτη που παρουσίασε η ομάδα που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό του Δήμου Τρικκαίων και αφορά στη μεταμόρφωση του κέντρου της πόλης των Τρικάλων με το διπλό έργο της ανάπλασης των κεντρικών πλατειών Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντίστασης. Το έργο, όπως τονίστηκε, είναι εμβληματικό για μια σύγχρονη πόλη, όπως τα Τρίκαλα, και η μελέτη ήδη έχει τύχει θετικότατης αποδοχής από τους πολίτες. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση ήταν η πρώτη μετά τον κορονοϊό και διεξήχθη με τήρηση των αποστάσεων, λήψη μέτρων και ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ βεβαίως όπως κάθε συνεδρίαση, είναι ελεύθερα on line ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου trikalacity.gr και το κανάλι του Δήμου στη διεύθυνση https://www.youtube.com/user/DimosTrikkaion.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως η ανάπλαση προσδίδει «νέο πρόσωπο» για την «επόμενη ημέρα» των Τρικάλων, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο πλατείες αποκτούν πλέον ταυτότητα, απαιτείται ανάπλαση μετά από 40 χρόνια, δεν χρειάζεται να υπάρχει φόβος μπροστά σε αυτήν την αλλαγή, οι πλατείες μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης όλων, οι πλατείες δεν πρέπει να είναι αποστεωμένες, αλλά να έχουν «ζωή» και με το αναψυκτήριο στην Εθνικής Αντίστασης. Επίσης ο ίδιος πρόσθεσε, πως η κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου δεν διατηρεί κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ σε κανέναν δεν θα λείψει η εικόνα της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ενώ η μελέτη αναδεικνύει το «μπαλκόνι» των Τρικάλων στη στροφή του Ληθαίου, στη γέφυρα Μαρούγγαινας, («με την πιο ωραία θέα στην κεντρική γέφυρα», όπως είπε χαρακτηριστικά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass