«Μποτιλιάρισμα» στις θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 16:10

Στο πρόβλημα που, λόγω της πανδημίας, έχει δημιουργηθεί στις θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, με αποτέλεσμα την πολύμηνη αναμονή των υποψηφίων, αναφέρεται το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων-Μοτοσικλετών Λάρισας.


Με επιστολή, την οποία υπογράφει ο αντιπρόεδρος του σωματείου κ. Τάσος Αγριόγιαννης, αναφέρει τα εξής:
«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος συμπολιτών μας στον νομό Λαρίσης. Λόγω των μέτρων του υπουργείου για τη μη εξάπλωση του COVID-19 ο αριθμός εξεταζομένων στα τμήματα διενέργειας θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχει μειωθεί στο μισό με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια αναμονή στον προγραμματισμό θεωρητικής εξέτασης.
Η ημερομηνία που δίνουν κάποιες σχολές στους μαθητές τους φτάνει τον Νοέμβριο (δηλαδή 5 μήνες από σήμερα) σύμφωνα με τις δυνατότητες προγραμματισμού της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού Λάρισας.
Στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού υπάρχει μία αίθουσα με 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων και λόγω των μέτρων συμπληρώνονται μόνο οι 10 θέσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην προγραμματίζονται άμεσα οι υποψήφιοι νέοι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και να πρέπει να περιμένουν να εξεταστούν 5 μήνες μετά.
Αυτό απ' ό,τι αντιλαμβάνεστε είναι τρομερά αγχωτικό και εκνευριστικό για τους υποψηφίους, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους θέλουν να τελειώσουν την εκπαίδευσή τους και άμεσα να δώσουν και τις εξετάσεις τους.
Κάποιοι συμπολίτες μας χρειάζονται την άδεια οδήγησης για επαγγελματικούς λόγους, κάποιοι άλλοι επειδή σπουδάζουν και μόνο το καλοκαίρι μπορούν να κάνουν τα μαθήματα οδήγησης επειδή δεν έχουν μαθήματα στις σχολές τους. Κάποιοι επειδή απλά θέλουν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης και να οδηγήσουν γιατί το κράτος τούς δίνει το δικαίωμα.
Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει και πραγματικά υπερβαίνει τις δυνατότητές της αλλά λόγω μη επάρκειας προσωπικού αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλους του τομείς.
Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Μέγα και με τον κ. Αγοραστό αλλά ακόμα δεν έδωσαν λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Η λύση είναι πάρα πολύ απλή εάν η Περιφέρεια στείλει 2 έως 4 υπαλλήλους στη Διεύθυνση Μεταφορών προσωρινά για να αυξηθούν τα ημερήσια τμήματα τα οποία αυτήν τη στιγμή είναι κάθε εβδομάδα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 3 αίθουσες κάθε μέρα δηλαδή 90 εξεταζόμενοι την εβδομάδα.
Εάν τα τμήματα ήταν 6 κάθε μέρα θα είχαμε 180 υποψηφίους και σιγά-σιγά η αναμονή και ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών θα τελείωνε.
Πιστεύουμε ότι πρέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα γιατί ταλαιπωρούνται εκατοντάδες πολίτες που απλά θέλουν να συμμετέχουν σε μία διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης.
Άλλες Περιφέρειες έδωσαν λύση και η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass