«Διάλογο και όχι αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών»

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2020 15:50

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. εκφράζει, με ανακοίνωσή της, τη διαφωνία της για την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να καλέσει τους εκπαιδευτικούς βαθμολογητές να απέχουν από τη βαθμολόγηση των Πανελληνίως Εξεταζόμενων μαθημάτων, με αφορμή το νέο

ωρολόγιο πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. «Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ένας θεσμός που πρέπει όλοι να σεβαστούμε και να υποστηρίξουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερη ευαισθησία της κοινής γνώμης για τους διαγωνιζόμενους μαθητές, ειδικά αυτήν την περίοδο.
Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για αποχή από τη διόρθωση των Πανελληνίως Εξεταζόμενων μαθημάτων είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην κατασυκοφάντηση του κλάδου στην κοινή γνώμη από τους γνωστούς δημοσιογράφους και στον ευτελισμό της όλης προσπάθειας που γίνεται, για να πετύχουμε την εργασιακή εξασφάλιση των θιγόμενων συναδέλφων» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, η ΔΑΚΕ τονίζει την ανάγκη διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της ΟΛΜΕ, έτσι ώστε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί συνολικά και να σταματήσουν οι αποσπασματικές παρεμβάσεις και προσθέτει «Χωρίς να παραγνωρίζουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε συγκεκριμένες ειδικότητες, μας κάνει εντύπωση η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Παιδείας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ενώ στο παρελθόν η Ομοσπονδία δεν είχε δείξει αντίστοιχη μαχητική διάθεση, όταν άλλες ειδικότητες (Φυσικοί, Χημικοί, Γεωλόγοι, Καθηγητές Πληροφορικής, Καθηγητές Ξένων Γλωσσών, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Φιλόλογοι) θίγονταν από αντίστοιχες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που οδηγούσαν στη μείωση ωρών διδασκαλίας και στην εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass