Προτάσεις από Τρίκαλα στην «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2020 15:00

Εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα ως προς τη φιλοσοφία των δράσεων της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821, σηματοδότησαν την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής και Πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας, κ. Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στα Τρίκαλα. Χθες Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 συναντήθηκε με πλούσιο και στοχευμένο πρόγραμμα, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής.


Η επίσκεψη εστίασε στην καινοτομία, ως εργαλείο και στόχο ταυτοχρόνως, για την αλλαγή που χρειαζόμαστε, «ώστε να γίνουμε καλύτεροι, να αγαπήσουμε τις πόλεις μας, την Ελλάδα», όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. Και υπενθύμισε ορισμένες καινοτόμες δράσεις του Δήμου, όπως το προσφυγικό, την εκστρατεία για το κάπνισμα από το 2017, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό (που επιστρέφει σύντομα), την ανάδειξη - αξιοποίηση του Ασκληπιού, του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας, με τα φαρμακευτικά φυτά και το ανάλογο πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων.
Συμφωνώντας στην καινοτομία και στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, η κ. Γ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη στήριξη και τις προτάσεις του κ. Παπαστεργίου, ως προέδρου της ΚΕΔΕ, στη στόχευση της «ΕΛΛΑΔΑ 2021», αλλά και στις «καταπληκτικές ιδέες που υλοποιεί» στον Δήμο Τρικκαίων.
Δείγμα των τρόπων αλλαγής είναι οι πρωτότυπες προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων, για το «παράθυρο στο μέλλον» της Ελλάδας, που αποτελεί και έναν από τους άξονες παρέμβασης της Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλλε 2+1 προτάσεις, τις εξής:
1. «Ξεκινώντας μια Μικρή Επανάσταση για το περιβάλλον»
Το πρόγραμμα αφορά στον περιορισμό της χρήσης συσκευασιών καφέ μιας χρήσης και πλαστικών μπουκαλιών, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ελληνικών πόλεων, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
Την πρόταση παρουσίασε, στην κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ο κ. Δημήτρης Μαγκούτης, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τρικάλων, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Δήμο Τρικκαίων για τις λεπτομέρειες.
2. «Ξεκινώντας μια Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση»
Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στην εκπαίδευση μαθητών Δημοτικού Σχολείου στη ρομποτική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό, με χρήση ειδικά σχεδιασμένων εργαλείων, καθώς και η εισαγωγή των μαθητών στην έννοια της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, θα διευκολύνει την «ένταξή» τους σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει ταχύτατα.
Βασικός στόχος, να αποτελέσει η πρόταση «έναν ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στη σύγχρονη πια, 4η βιομηχανική επανάσταση».
Την πρόταση παρουσίασε ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων κ. Χ. Καλλιάρας.
Η ανάλυσή της έγινε στην αίθουσα ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, με πρωτιές, συμμετοχές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και πλήθος βραβεύσεων, ενώπιον του διευθυντή του Σχολείου κ. Αγαθοκλή Αζέλη και της καθηγήτριας πληροφορικής κ. Ελευθερίας Καραγιωργού. Οι οποίοι, μαζί με τις μαθήτριες Ευτυχία Αδάμου, Μαρία Γκέκα, Αννα Ιακωβάκη, Παρασκευή Ψάλλα, Μιχαέλα Αζέλη, Στεφανία Σπάχου, μία ημέρα νωρίτερα, συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τους Ελληνες επιστήμονες Χρίστο Παπαδημητρίου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT.
3. Μουσική παράσταση με τίτλο «Από τις τρεις, στις τέσσερις χορδές»
Στα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού, πατρίδα των Τσιτσάνη, Βίρβου, Καλδάρα, Χρ. Κολοκοτρώνη, Σαμολαδά, Μητροπάνου, τα 200 χρόνια της Ελληνικής ιστορίας ξεδιπλώνονται μέσα απ’ τα τραγούδια του λαού, που με τη σειρά τους ξεδιπλώνουν τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας.
Τις προτάσεις παρουσίασε η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη.
Αγροδιατροφή
Ένα άλλο σημαντικό σκέλος της παρέμβασης του Δήμου Τρικκαίων, ο αγροδιατροφικός τομέας. Στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας GiSeMi hub του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala ΑΕ, εκπρόσωποι 4 αγροτικών επιχειρήσεων, νέοι αγρότες και παραγωγοί, συνομίλησαν με την πρόεδρο της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 για τον αγροτικό τομέα.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων ξενάγησε την κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και στο κέντρο ελέγχου του Smart Trikala.
Παρεμβάσεις
Την πρόεδρο της Επιτροπής συνόδευσαν στα Τρίκαλα, σημαντικές προσωπικότητες – μέλη της Επιτροπής. Όπως, η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, πρώην διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Σε παρέμβασή της αναφέρθηκε στην ανάγκη να εστιάσουμε στη «μικρή μας πατρίδα». Επίσης, ο ζωγράφος κ. Γιώργος Ρόρρης και ο κ. Νίκος Κανελλόπουλος, καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων & Εφαρμογών Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο οποίος παρενέβη σε ζητήματα χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Επιτροπής, παρέστη ο κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, ενώ βρέθηκε στα Τρίκαλα, ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής, κ. Θανάση Κανταρτζή, πρώην δήμαρχο Καρδίτσας.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass