«Νέο κτίριο για τον ΕΦΚΑ να ανεγερθεί στη Λάρισα»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 17:08

Στην ανέγερση νέου κτιρίου του ΕΦΚΑ στη Λάρισα, αναφέρεται ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτησή του στον υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Στην ερώτησή του αναφέρει:
Στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ασκληπιού στην πόλη της Λάρισας, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της πόλης μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, λειτουργούσε το ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ), επί δεκαετίες, στεγάζοντας τις διοικητικές και τις υγειονομικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.
Το 2008, το κτίριο αυτό κατεδαφίσθηκε, λόγω παλαιότητας, όπως μας ενημέρωσαν οι παραπάνω συμπολίτες μας. Στη θέση του είχε αποφασισθεί το 2010, να ανεγερθεί σύγχρονο κτίριο που θα στέγαζε διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Όμως, αυτό δεν προχώρησε ποτέ, παρότι συντάχθηκε και μελέτη πολλών χιλιάδων ευρώ, με ευθύνη της διοίκησης του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Έτσι, από τότε, υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο, να πληρώνει χιλιάδες ευρώ ετησίως για ενοίκια, μέχρι και σήμερα.
Το οικόπεδο του τότε ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ), όμως, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των ασφαλισμένων και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης ή της διορισμένης διοίκησής του, όπως υποστηρίζουν οι ως άνω κάτοικοι. Οι κάτοικοι της Λάρισας θεωρούν ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την ήδη ειλημμένη παλιότερη απόφασή για την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΕΦΚΑ στο επίμαχο οικόπεδο.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συνδράμετε στο να δρομολογηθεί η ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου, που θα στεγάσει τις υγειονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εντός του παραπάνω οικοπέδου στη Λάρισα, που αποτελεί περιουσία του εν λόγω οργανισμού, προς υλοποίηση παλιότερης απόφασης του ΔΣ του, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ στη Λάρισα;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass