Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 15:08

Αιμοδοσία στον Πυργετό


Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, από ώρα 8:30 π.μ. μέχρι 1 μ.μ., σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, από την Τράπεζα Αίματος Πυργετού.

 

Γιορτάζουν οι 12 Απόστολοι στις Εργατικές Γιάννουλης
Ξεκίνησαν από χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις στην ενορία των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Αύριο το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 7 μ.μ. αρχιερατικός εσπερινός, παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου. Μεθαύριο Τρίτη, το πρωί, Θεία Λειτουργία και στις 6 το απόγευμα περιφορά της ιεράς εικόνας και παράκληση. Την Τετάρτη το πρωί Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7:00 ιερό ευχέλαιο.

 

Πανηγυρίζουν οι Αγ. Ανάργυροι στην Αγιά
Γιορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου, η οποία βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου. Το απόγευμα της Τρίτης στις 7, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή.

 

Αγρυπνία την Τρίτη στον Αγ. Αχίλλιο
Μεθαύριο, την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ. θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή των Αγίων ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού. Θα περιλαμβάνει την ακολουθία του Αγιασμού, το Μικρό Απόδειπνο, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, το πρωί, δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

Γιορτάζει ο Ι.Ν. Αποστόλων στην Κλεισούρα
Γιορτάζει και πανηγυρίζει σήμερα και αύριο Δευτέρα ο ιερός ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Κλεισούρα Ελασσόνας. Σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Αύριο 29 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Να σημειωθεί ότι ο ναός απέχει από την Ελασσόνα 24 χλμ. και οικοδομήθηκε το 1959, με τη φροντίδα και τις ενέργειες των αποδήμων της περιοχής.

 

Αγρυπνία στους Αγ. Σαράντα

Iερά αγρυπνία θα τελεστεί σήμερα στις 9.00 το βράδυ στους Αγίους Σαράντα για την εορτή του Μεγάλου Αποστόλου Παύλου. Θα περιλαμβάνει Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας και Υψώματος του Αγίου, Όρθρο και Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

Αναφορά Γ. Λαμπρούλη για εργαζόμενους ΟΓΑ
Βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, κατέθεσαν αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας με περιεχόμενο το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ, με το οποίο καταγγέλλεται η περιστολή σημαντικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων του φορέα.

 

Συνέλευση Συλλόγου Πολυτέκνων
Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων αποφασίστηκε η τακτική ΓΣ να γίνει την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 14:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ηπείρου 83). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η επαναληπτική θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και σε περίπτωση μη απαρτίας, τρίτη συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.
Αντικείμενο της Συνέλευσης είναι ιδίως ο διοικητικός απολογισμός και οικονομικός απολογισμός του ΔΣ, ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, η Έκθεση της Ε.Ε. για την Οικονομική Διαχείριση, καθώς και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών του ΔΣ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στην ΑΣΠΕ.

 

Eρωτηματικά για τον θάνατο του οικοδόμου
Με αφορμή τον θάνατο 61χρονου οικοδόμου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «άλλος ένας νεκρός εργάτης στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους. Συνάδελφος, ο οποίος δούλευε σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας για την ανέγερση νέας υποδομής στη βιοτεχνία ζωοτροφών στον Αμπελώνα, καταπλακώθηκε από χώματα που υποχώρησαν στις εργασίες θεμελίωσης.
Προκαλούνται πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας, τα μέτρα ασφάλειας, την καταλληλότητα του εδάφους, τα μέτρα αντιστήριξης, καθώς η οικοδόμηση γίνεται κυριολεκτικά σε σημείο όπου υπάρχουν εμφανή υπόγεια ύδατα καθώς γίνεται συνεχής άντληση υδάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ: Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass