Ξενάγηση στο κάστρο Φαναρίου

Σε Κ. Νούσιο, Φ. Στάθη από την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων κ. Βαϊοπούλου

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 15:20

Μοναδικό και εντυπωσιακό χαρακτήρισε το βυζαντινό κάστρο στο Φανάρι ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος σε επίσκεψη που έκανε συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κα Μαρία Βαϊοπούλου και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Φαναρίου κ. Ιωάννη Φασιανό.

Η κα Βαϊοπούλου ξενάγησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στους χώρους του κάστρου και παράλληλα τον ενημέρωσε για την ιστορική του σημασία και το ρόλο του στο πέρασμα των χρόνων. Ο κ. Νούσιος επεσήμανε τις πολλές ενέργειες που έκανε η Περιφέρειας Θεσσαλίας για την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου υπογραμμίζοντας οτι τον περασμένο Φεβρουάριο με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «κατασκευή οδού προς κάστρο Φαναρίου». Επίσης τόνισε οτι με βάση το διαφορετικό για φέτος τουριστικό και πολιτιστικό μοντέλο που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 στον χώρο του κάστρου η εμφάνιση της καταξιωμένης ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Πρόκειται για μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του νέου θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους σε συνολικά 111 παρουσιάσεις.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass