Η κερασιά δεν υπάρχει πια!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΧΕΡΙ ΠΕΛΕΚΗΣΕ ΔΕΝΤΡΟ 100 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2020 15:44

Αδιανόητο! Ακατανόητο! Για πολλούς, τουλάχιστον για εκείνους που έχουν μια καθαρή ματιά για τον τόπο τους. Η κερασιά δίπλα στη βρύση δεν υπάρχει πια. Εκεί ψηλά στο Στεφάνι Ασπροποτάμου του Δήμου Μετεώρων, κάποιοι την έκοψαν. Το σώμα του εγκλήματος

κείτεται εκεί, δίπλα στη βρύση Κιάτρα του χωριού. Έστεκε για 100 χρόνια, παλιότερη απ’ όλους. Αυτό δεν στάθηκε ικανό όμως να αποκτήσει τον δέοντα σεβασμό και το άμυαλο χέρι κάποιου την πελέκησε.
Για ασυνείδητους κάνει λόγο ο Μπάμπης Μπακούλας, γεωπόνος που πονά διπλά, καθώς έλκει την καταγωγή του από εκεί. Σα να ξερίζωσαν κάτι από την καρδιά και τις μνήμες του, δεν ήταν ένα ακόμα δέντρο, αλλά ζωντανό μνημείο, όπως λέει, για όσους μεγάλωσαν στο χωριό.
Σημειώνει, επίσης, στο χωριό έχουν κοπεί 2 μεγάλες κερασιές και μια τεράστια καρυδιά επίσης άνω των 100 ετών. Για την επιπλοποιία; αναρωτιέται. Και προσθέτει: «Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Κάτι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς (δασαρχείο και λοιποί) για αυτήν την ασυδοσία. Πρέπει να υπάρξουν μηνύσεις για να ασχοληθούν;» καταλήγει.
Το Στεφάνι Ασπροποτάμου, γνωστό και ως Σκληνιάσα, είναι το ορεινότερο χωριό της Θεσσαλίας (βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στην Πίνδο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass