Κλειστή σήμερα η Εφορία Λάρισας

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ * 14 ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ * ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΓΑΜΟ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 21:07

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού στον νομό Λάρισας ανακοίνωσε χθες το Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον Covid-19 επιβεβαιώνοντας την «αθόρυβη» διασπορά του κορονοϊού. Οι ιχνηλατήσεις επαφών τόσο των γιατρών που διαγνώστηκαν

θετικοί επιστρέφοντας από διακοπές στη Χαλκιδική όσο και συμμετεχόντων σε γαμήλια εκδήλωση στον Αμπελώνα του Τυρνάβου, δίνουν συνεχώς νέα κρούσματα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νοσούντων ενώ πληθαίνουν και τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, όπως αποδεικνύεται με την περίπτωση γυναίκας εφοριακού.
Μετά και τη διάγνωση της υπαλλήλου, η Οικονομική Εφορία Λάρισας θα παραμείνει σήμερα κλειστή για το κοινό λόγω της απολύμανσης που έγινε χθες στα γραφεία της ΔΟΥ στη συνοικία της Φιλιππούπολης.
Από την ιχνηλάτηση τώρα των επαφών Λαρισαίων που συμμετείχαν σε γαμήλια εκδήλωση στον Αμπελώνα, θετικά βγήκαν και άλλα κρούσματα ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- σε καραντίνα τέθηκε ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα, ιατρείο το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.
Στα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες περιλαμβάνεται ένας ακόμη γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ως επαφή των συναδέλφων του γιατρών που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική, όπως και δύο παιδιά μικρής ηλικίας, ενώ στον Αμπελώνα καταγράφεται ένα ακόμη ορφανό κρούσμα.
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοινώνοντας στοιχεία της γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης διευκρίνισε πως από τα 153 επιπλέον κρούσματα της χώρας, τα 14 αφορούν στον νομό Λάρισας.
Αναλυτικότερα, το Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον Covid-19 ανακοίνωσε πως μέχρι τις 3 χθες το μεσημέρι «στην περιοχή της Λάρισας, καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 4 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε γάμο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στην ίδια περιοχή καταγράφονται και άλλα 3 κρούσματα που θεωρούνται «ορφανά».
Άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές με παλαιότερο (3/8/20) θετικό κρούσμα και άλλα 2 επίσης προέρχονται από στενές επαφές με παλαιότερο (3/8/2020) θετικό κρούσμα, 1 πρόκειται για στενή επαφή από συρροή κρουσμάτων σε Νοσοκομείο της Λάρισας ενώ τέλος υπάρχει και 1 «ορφανό».
Στην περιοχή της Μαγνησίας καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19. Στην περιοχή της Σκοπέλου καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19, το οποίο είναι «ορφανό» και προσήλθε για εξέταση μετά από συμπτωματολογία. Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΦΟΡΙΑ
«Ορφανό» θεωρείται το θετικό κρούσμα σε γυναίκα - υπάλληλο της ΔΟΥ Λάρισας με στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας να διευκρινίζουν στην «Ε» πως, προτού ακόμη επιβεβαιωθεί ως θετικό το κρούσμα, για προληπτικούς λόγους χθες το μεσημέρι έγινε απολύμανση στα γραφεία της Εφορίας στη συνοικία της Φιλιππούπολης.
Λόγω της απολύμανσης η Εφορία θα παραμείνει κλειστή σήμερα για το κοινό, ενώ σήμερα θα γίνουν επίσης και ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η υπάλληλος δεν εργάζεται σε Τμήμα που έχει συναλλαγές με το κοινό, έχει ωστόσο συναλλαγές με εργαζόμενους άλλων Τμημάτων της ΔΟΥ.
Από Δευτέρα οι συναλλαγές θα εκτελούνται κανονικά με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ, όπως η θερμομέτρηση στην είσοδο, η μάσκα μίας χρήσης κ.λπ.
Να διευκρινισθεί πως, σύμφωνα με εφοριακούς, θετική στον κορονοϊό αποδείχθηκε και δεύτερη συνάδελφός τους που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Λάρισας (πρώην ΣΔΟΕ), ωστόσο το κρούσμα αυτό δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και δεν περιλαμβάνεται στα 14 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Να σημειωθεί τέλος πως σε ενημερωτικό υλικό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «η πανδημία της νόσου του κορονοϊού (COVID-19) παραμένει σε εξέλιξη. Με τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα η μετάδοση του SARS-CoV-2 είναι πιθανό να είναι παρόμοια με το SARS ή και άλλους αναπνευστικούς ιούς που μεταδίδονται μέσω σταγονιδίων, με άμεση ή έμμεση επαφή και αερογενώς σε μερικές περιπτώσεις, δεδομένης της παρουσίας του ιού τόσο στο κατώτερο όσο και στο ανώτερο αναπνευστικό καθώς και της παραμονής του στον αέρα έως και 3 ώρες.
Βάσει των διαθέσιμων έως σήμερα επιδημιολογικών δεδομένων οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες για τα μέτρα ελέγχου πρόληψης διασποράς του SARS-Cov-2 στην κοινότητα, περιλαμβάνουν: Φυσική απόσταση (κατά προτίμηση τουλάχιστον 2 μέτρων). Χρήση προστατευτικής μάσκας, σωστή υγιεινή χεριών, απολύμανση επιφανειών, καλό αερισμό, έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων και απομόνωσή τους καθώς και άμεση ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Αναφορικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Τονίζεται ότι, κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα χρήσης της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας» καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass