Τον «πέθαναν» για τα έξοδα κηδείας

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΝΟΣ 83ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 21:02

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία που υφίσταται ένας 83χρονος Λαρισαίος στην προσπάθειά του να μάθει αν και πώς δικαιούται έξοδα κηδείας για τον θάνατο της συζύγου του. Έχει επισκεφτεί πάνω από δέκα φορές γραφεία ασφαλιστικού φορέα αλλά και της πρώην

υπηρεσίας του, μάταια όμως καθώς δεν έχει λάβει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση από κανέναν.
Το ουσιαστικό του δράμα ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου. Τότε έχασε τη σύζυγό του. Ήταν στις αρχές της πανδημίας για την Ελλάδα και τότε που ξεκινούσαν τα περιοριστικά μέτρα σε σχολεία και υπηρεσίες. Μοιραία, λοιπόν, δεν μπορούσε να ψάξει αν δικαιούται έξοδα κηδείας και πώς μπορεί να τα λάβει. Όπως εξηγεί στην «Ε», η σύζυγός του δεν εργαζόταν αλλά την είχε ασφαλισμένη ο ίδιος, που εργαζόταν σε σώμα ασφαλείας και πλέον είναι συνταξιούχος.
Αφού, λοιπόν, πέρασε ο καιρός και ένιωσε μεγαλύτερη ασφάλεια, ξεκινάει την έρευνά του.
Πάει για πρώτη φορά στον ΕΦΚΑ. Από εκεί τον ενημερώνουν ότι θα πρέπει να πάει στο Σώμα που εργαζόταν. Το κάνει, αλλά στο Σώμα τού απαντούν πως καλύπτουν μόνο τους εν ενεργεία εργαζομένους και όχι τους συνταξιούχους. Άρα τον ενημερώνουν πως θα πρέπει να ξαναπάει στον ΕΦΚΑ.
Το πράττει. Πάει στον ΕΦΚΑ για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι του απαντούν πως δεν γίνεται. Για να τον πείσει ο υπάλληλος μιλάει με ανώτερο στέλεχος και μαζί τού δείχνουν έναν πίνακα για τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Του δείχνουν μάλιστα και το «κουτάκι» στο οποίο αντιστοιχεί και τον ενημερώνουν με απόλυτη βεβαιότητα πως αρμόδιο είναι το Σώμα Ασφαλείας στο οποίο εργαζόταν.
Τι να κάνει ο άνθρωπος ξαναπάει στην επί σειρά ετών εργασία του. Παίρνει τον πίνακα παραμάσχαλα και τους τον δείχνει. Τους εξηγεί όσα του είπαν. Εκείνοι επικοινωνούν με την Αθήνα. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων τού λένε με βεβαιότητα πως στον ΕΦΚΑ έχουν κάνει λάθος και πως πρέπει να ξαναπάει για να τους το διευκρινίσει.
Βάζει λοιπόν τα δυνατά του και ξαναπάει στον ΕΦΚΑ, όμως η απάντηση είναι πάλι πως είναι υπεύθυνο το Σώμα. Όμως ο συνταξιούχος δεν άντεξε και τους έδωσε τα τηλέφωνα για να συνεννοηθούν οι δύο πλευρές. ΕΦΚΑ και Σώμα Ασφαλείας με σκοπό να του απαντήσει κάποιος αν τελικά δικαιούται έξοδα κηδείας για τη σύζυγό του.
Απάντηση, όμως, δεν έλαβε και αποφάσισε να κάνει ακόμα μια προσπάθεια εν τω μεταξύ. Αυτή τη φορά μέσω των ΚΕΠ. Πάει στα ΚΕΠ και αφού με το θέμα ασχολήθηκε η διευθύντρια, σύμφωνα με όσα περιγράφει ο ίδιος στην «Ε», του προτείνει να ξαναπάει στον ΕΦΚΑ...
«Φυσικά και δεν ξαναπήγα» τονίζει στην «Ε» και διευκρινίζει ότι «Δεν ζητάω τα χρήματα με το ζόρι. Το μόνο που ζητάω είναι μια απάντηση για το αν τα δικαιούμαι, και αν ναι από ποιον» καταλήγει.
Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας για όποιον προτίθεται να δώσει μια λύση.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass