Ζημιές και ελλείψεις στον ηλεκτροφωτισμό Καρδίτσας

Επιδιορθώσεις και αντικαταστάσεις υπόσχεται ο Δήμος μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2020 21:55

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Μεγάλος είναι ο αριθμός συμπολιτών που καθημερινά, κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες λόγω ζέστης, πάνε για περίπατο και αθλητικές δραστηριότητες στο συγκρότημα πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων Ταυρωπού.


Υπάρχουν ωστόσο παράπονα για έλλειψη επαρκούς φωτισμού των γύρω δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων ειδικά από την πλευρά των σχολικών συγκροτημάτων και επί της οδού Μαυρομιχάλη.
Ειδικότερα, στους περισσότερους στύλους της συγκεκριμένης πλευράς λείπουν πολλά φωτιστικά σώματα, ενώ και σε κάποιους άλλους στύλους ηλεκτροφωτισμού οι λάμπες είναι καμένες ή σπασμένες προφανώς από την αδικαιολόγητη μήνη κάποιων αγνώστων.
Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε για το ζήτημα ότι παρόμοια προβλήματα παρουσιάζουν αρκετές πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι στην Καρδίτσα, αλλά και στα χωριά του Δήμου, δείγμα της εγκατάλειψής τους τα προηγούμενα χρόνια. Όπως τόνισε, η νέα Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τις ζημιές ή ελλείψεις που υπάρχουν σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και διάφορα σχετικά υλικά. Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού τον περασμένο Φεβρουάριο ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου και φυσικά στον προγραμματισμό δράσεων του Δήμου, αφού ακολούθησε το πολύμηνο lockdown και εν συνεχεία μειώθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα δημοτικά έσοδα.
Τα οικονομικά προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζε ο Δήμος επιδεινώθηκαν και το δεύτερο κύμα της πανδημίας που βιώνει η χώρα αυτήν την περίοδο δεν αφήνει περιθώρια για εξοικονόμηση χρημάτων, δεδομένου ότι οι δαπάνες για τέτοιου είδους τεχνικές παρεμβάσεις γίνονται από ιδίους πόρους. Παρόλα αυτά -πρόσθεσε- η Δημοτική Αρχή έχει προβεί ήδη σε καταγραφή όλων των ελλείψεων, ζημιών και τεχνικών προβλημάτων στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους, προχωράει σε προγραμματισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων και υπολογισμού του κοστολογίου, ώστε με την πρώτη ευκαιρία (βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και σχετική ομαλοποίηση των εσόδων), να ξεκινήσει τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μάττας επισήμανε ότι ο Δήμος έχει ίδια άποψη για τα προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες καθότι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής το προηγούμενο διάστημα έγινε λεπτομερή καταγραφή τους για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Και υπογράμμισε ενισχύοντας ουσιαστικά τα λεγόμενα του Δημάρχου, πως μόλις υπάρξει οικονομική ευχέρεια θα γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις, επιδιορθώσεις ζημιών και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων που δεν λειτουργούν σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass