Αυξημένα μέτρα για τον Covid-19 στα σχολεία

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2020 16:20

Η ασφαλής επάνοδος των παιδιών στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, με βάση και τους προβληματισμούς, που του ετέθησαν από γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς, καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη η πανδημία του Covid-19, ήταν στην ατζέντα της

συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, με τη γ.γ. του υπ. Παιδείας, κ. Σίσσυ Γκίκα.
Όπως διαβεβαίωσε τον Θεσσαλό πολιτικό η γ.γ., το Υπουργείο λαμβάνει όλες τις πρόνοιες προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Έτσι, η πολιτεία θα προμηθεύσει με πάνινες μάσκες όλα τα παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, όπως επίσης και το σύνολο των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα σε κάθε σχολική μονάδα θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα απολυμαντικά, καθαριστικά για την απολύμανση των αιθουσών, καθώς και αντισηπτικά για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε το ζήτημα αν θα γίνουν καθολικά τεστ στους εκπαιδευτικούς για προληπτικούς λόγους με την κ. Γκίκα να απαντά ότι τα τεστ κορονοϊού θα γίνονται δειγματοληπτικά με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, με έμφαση στις περιοχές με επιβαρυμένο ιικό φορτίο. Ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε, επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα -όπου υπάρχει η δυνατότητα- και να υπάρξει πλήρης και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό. Από την πλευρά της η αρμόδια Γραμματέας ενημέρωσε ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση (3,5 χιλιάδες στην Ειδική Αγωγή), ενώ και οι προσλήψεις των αναπληρωτών, που σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες κατά 2,5 χιλιάδες, έγιναν εγκαίρως, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass