ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Τόπος βιωματικής εμπειρίας και μάθησης

Σε εφαρμογή το σχέδιο του Δήμου για περαιτέρω ήπια αξιοποίηση της περιοχής

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2020 19:28

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Άμεσα έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετατροπή της περιοχής από μέρος θέασης σε τόπο βιωματικής εμπειρίας και μάθησης, μέσω της πλήρους αξιοποίησης όλων των σχετικών περιουσιακών στοιχείων.


Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος δήλωσε πως ήδη δόθηκε άδεια για μία πρωτότυπη δραστηριότητα γευσιγνωσίας και οινογνωσίας σε περιοχή του Μεσενικόλα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε έναν περίπου μήνα.
Επίσης η εμπειρία της πτήσης με αερόστατο επάνω από τη λίμνη είναι κάτι που για πρώτη φορά επιχειρείται αυτό το Σαββατοκύριακο από ιδιωτική εταιρεία στην πλαζ Πεζούλας, όπως έγινε πριν έναν μήνα παρουσία πολλών επισήμων και δημοτών.
Ειδικότερα ο κ. Νάνος για τη φιλοσοφία του νέου και αρκετά φιλόδοξου πρότζεκτ που δρομολόγησε επισήμανε: «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη λίμνη Πλαστήρα από τοπίο θέασης της ομορφιάς της σε τόπο βιωματικής εμπειρίας και μάθησης. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται εξερευνητές της περιοχής και όχι περιφερόμενοι τουρίστες, θέλουμε να γνωρίσουν το φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής μας και φεύγοντας από εδώ να μιλάνε για τις εμπειρίες που απόκτησαν ανάλογες με τα ενδιαφέροντά τους. Παράλληλα διευρύνουμε τις προσφερόμενες δυνατότητες με νέες δραστηριότητες που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν. Βαθύτερος στόχος μας είναι να συνδέσουμε τη λίμνη με την Εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση».

 

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τονίζεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα αφορά επιπλέον τα παρακάτω:
- Δημοπράτηση - Αξιοποίηση των δημοτικών Ξενώνων Φυλακτής, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα και Μοσχάτου (Τσαρδάκι).
- Κατασκευή ξύλινων οικίσκων (κιόσκια) περιμετρικά της λίμνης.
- Ορίζονται θέσεις για 5 κινητές καντίνες σε ισάριθμα σημεία του Δήμου, με πρόταση για τον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, Σταυρό Κερασιάς, Μορφοβούνι, Μεσενικόλα και Λαμπερό, αποκλειστικά για δημότες, με προτεραιότητα τους καταγόμενους από τις αναφερόμενες κοινότητες.
- Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, γήπεδα 5Χ5, κ.ά., τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε προπονητικά κέντρα.
- Ενοικίαση δημοτικών θεάτρων, πολιτιστικών κέντρων και άλλων ελεύθερων χώρων για βραχύβια χρήση (π.χ. θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες).
- Αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων για φιλοξενία δραστηριοτήτων, που μπορούν μπορεί να αποδειχθούν δυναμικοί πόλοι έλξης θεματικού τουρισμού.
- Το δημοτικό ακίνητο στη θέση «ΑΛΩΝΩ» Καλυβίων Πεζούλας, μέχρι πρότινος ήταν μισθωμένο. Θα διατεθεί σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, ένα ως αποθήκη και ένα ως κατάστημα, Α. 68,00 τ.μ. και Β. 65,00 τ.μ. αντίστοιχα.
- Συνεργατική ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου, με τον όρο να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να γίνεται η συντήρησή του, με αντιστάθμισμα την παραχώρηση χώρου με δικαίωμα αποκλειστικότητας στάθμευσης καντίνας.
- Διανομή δωρεάν καστανομεριδίων άγριας καστανιάς στους μόνιμους κατοίκους των χωριών του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με προτεραιότητα τους άνεργους νέους, με σκοπό τον εμβολιασμό και την παραγωγή κάστανου.
- Διάθεση σε συμβολική τιμή των υπολειμμάτων από δασικά προϊόντα και υλοτομίες στους άνεργους μόνιμους κατοίκους των κοινοτήτων μας για βιομάζα η οποία θα παραδίδεται στον ενεργειακό Συνεταιρισμό (ΕΣΕΚ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass