O Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2020 15:11

ΤΡΙΚΑΛΑ
Το  γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστον Μιχαλάκη επισκέφτηκε

ο νέος Δ/ντης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Χρήστος Τρικάλης  και η νέα Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Ελένη Ξυνοπούλου.
Ο κ.  Μιχαλάκης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  αφού ευχήθηκε στους νέους διευθυντές καλή θητεία συζήτησε μαζί τους θέματα ουσιαστικής σημασίας, για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά ενόψει της πανδημίας, και μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, τόνισε ότι κύριο μέλημά τους είναι η ασφάλεια και η προστασία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας όπου οι ίδιοι θα σταθούν αρωγοί συμμετέχοντας σε κάθε προσπάθεια για ένα ασφαλές περιβάλλον με κύριο στόχο την καλύτερη ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος –Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γής κ. Κων/νος Μπάρδας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γακόπουλος.

 

Ασφαλτος σε κεντρικούς  δρόμους  των Τρικάλων

ΤΡΙΚΑΛΑ
Σάρκα και οστά πήραν από χθες νωρίς το πρωί, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδών της πόλης, και γενικότερα δρόμων σε εντός σχεδίου περιοχές. Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή,  ξεκίνησαν  από την οδό στρατηγού Στέφανου Σαράφη, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Νέλσονος και μέχρι την οδό Κουτσομυλίων. Η ασφαλτόστρωση έχει εξασφαλισμένο ποσό  300.000 € από το ταμείο του Δήμου, στο πλαίσιο μιας προσεκτικής και  συνετούς οικονομικής πολιτικής, ενταγμένη στο έργο «ασφαλτοστρώσεις Δήμου Τρικκαίων 2019-2020».
Με  την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ακολουθούν βελτιώσεις σε γύρω δρόμους και στη συνέχεια, ακόμη ένας κεντρικός άξονας των Τρικάλων.
Σε δηλώσεις της  η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, τόνισε: «Στόχος είναι να αναμορφώσουμε το πρόσωπο της πόλης και σε αυτόν τον τομέα, διευκολύνοντας τους οδηγούς, αλλά και με τα έργα στη λαϊκή αγορά, που συνεχίζονται κανονικά». Από το πρωί επίσης, προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Τρικάλων βρίσκεται στις επίμαχες διασταυρώσεις, και, με την κατάλληλη σήμανση, διευκολύνουν και κατευθύνουν τους/τις οδηγούς.
Υπενθυμίζεται, καθώς πρόκειται για ένα έργο μεγάλης έκτασης,  ότι υπάρχουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες εξέλιξης των έργων.

 

Υποτροφίες ΕΑΠ σε Ρομά

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας ανακοίνωσε ότι η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), σύμφωνα με το οποίο προσφέρονται δωρεάν 35 θέσεις φοίτησης σε 8 προπτυχιακά και 1 ειδικό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και σε 38 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, η έναρξη των οποίων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020.
Μεταξύ των δικαιούχων των ανωτέρω υποτροφιών περιλαμβάνονται:
- Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς και συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού ή ακραίας φτώχειας, καθώς και Ρομά που παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.
-    Ωφελούμενοι λόγω αστεγίας.
-  Πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας.
    Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, δηλώνοντας έως δύο θεματικές ενότητες, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://dev.eap.gr/student-candidate/public#/ form_student_2020a (Μέσω της ιστοσελίδας του ΕΑΠ www.eap.gr) μέχρι και τη 2α Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12η μεσημβρινή.
 Πληροφορίες στα τηλέφωνα: Κέντρο Κοινότητας: 2441 100352, 2441100353, Παράρτημα Ρομά: 2441 354712

 

Προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες το φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καρδίτσα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το Τομεακό Συμβούλιο Καρδίτσας της ΚΝΕ ανακοινώνει την προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, κεντρικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο χώρο του αθλητικού πάρκου, με ομιλία του Κώστα Αβραμόπουλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τους μουσικούς Μουλιάκος Ναπολέων, Πέτσα Ρίτσα και Φαλιάγκα Άρη.
Πιο συγκεκριμένα για τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Θα υπάρχουν και αντισηπτικά σε διάφορα σημεία του χώρου.
Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη Παράσταση με θέατρο Σκιών Καραγκιόζη από τη Μ. Χάρμπα στις 8:30 μ.μ. στον χώρο του αίθριου της δημοτικής Αγοράς για τους μικρούς μας φίλους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass