Στον δρόμο του Ιπποκράτη και για τις πανδημίες

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 21:02

Ο «Ιπποκράτης» επέστρεψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στη Λάρισα,

αλλά η υποδοχή του δεν είχε την αίγλη των προηγούμενων χρόνων, ούτε συνδυάστηκε με κάποιο σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, όπως μας είχε συνηθίσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή» στον Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου του Παππά ήταν απόλυτα ταυτισμένες με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας: από το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης μέχρι την εικόνα της σε έναν χώρο με λίγο κόσμο, με μάσκες αλλά και πολλές προφυλάξεις με χαρακτηριστική την παρουσία του αντισηπτικού, τη χρήση του οποίου υπενθύμιζε διαρκώς η παρουσιάστρια σε κάθε ομιλητή που ανέβαινε στο βήμα για κάποιον χαιρετισμό ή ομιλία.
Υπό αυτές τις συνθήκες το μήνυμα πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων υπήρξε σαφές: οι Λαρισαίοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά να μην εφησυχάζουν, με την πανδημία να αντιμετωπίζεται στους δρόμους που έδειξε ο Ιπποκράτης. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Επιδημιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος σε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα ποιοτικά δεδομένα στους μέχρι σήμερα σταθμούς της πανδημίας COVID στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η εμπειρία από το πρώτο κύμα της πανδημίας έδειξε ότι λίγα και καλά δεδομένα είναι ίσως αρκετά για τη λήψη αποφάσεων με στόχο τον περιορισμό της διάχυσης του ιού.
Είχε προηγηθεί ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, με τις αναφορές του στην εμπειρία από τον αποκλεισμό της Νέας Σμύρνης και τη διαχείριση του προβλήματος. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά εάν συνεχίσουμε τη συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε και στο δεύτερο κύμα», υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης χαρακτηρίζοντας αυτήν τη συνεργασία μεταξύ πολιτικών αρχών και εκπροσώπων φορέων διαφορετικών αντιλήψεων και πεποιθήσεων παρακαταθήκη για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
«Όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε την ευθύνη της διαχείρισης του ειδικού προβλήματος στη Νέα Σμύρνη αποδείξαμε ότι μπορούμε με τη συνεργασία να τα καταφέρουμε» συμφώνησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου, Βασίλης Πινακάς, με τον Περιφερειάρχη να υποστηρίζει ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος», να χαρακτηρίζει την εποχή μας αναθεωρητική με πολλούς κινδύνους και να ζητά τη βιολογική αφύπνιση της ανθρωπότητας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέδειξε τη συνεργασία ως τον δρόμο που έδειξε ο Ιπποκράτης για την αντιμετώπιση των πανδημιών για να αναδείξει την τεράστια συνδρομή των μελών ΔΕΠ στην αντιμετώπιση της παρούσας πανδημίας.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, παρουσίασε τμήμα επιστημονικής εργασίας με θέμα «Δεν είναι το τόξο του Απόλλωνα είναι η φύση και ο άνθρωπος» που έχει αποσταλεί για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό, ενώ ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η βραδιά έκλεισε με βίντεο παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για τις πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτίοντας φόρο τιμής στους υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής» που βοηθούν όσους συνανθρώπους μας κινδυνεύουν, με κίνδυνο πολλές φορές της δικής τους ζωής. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. - 2 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, με εθελοντική αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας Γ.Ν.Λ.         

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass