Η Λάρισα χρειάζεται μία ΜΕΘ Παίδων

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 15:06

Η Λάρισα χρειάζεται μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και η 5η ΥΠΕ,

στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της Περιφέρειας, θα στηρίξει το αίτημα αυτό ανεξάρτητα από το νοσηλευτικό ίδρυμα που θα τη φιλοξενήσει συμφώνησαν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και η νέα διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε προχθές λίγο πριν το μεσημέρι στη διάρκεια επίσκεψης του κ. Σερέτη στο Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση με τη νέα διοίκηση υπό την πλήρη σύνθεσή της μετά και την εκλογή των εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα του Νοσοκομείου, οι επικείμενες προκηρύξεις θέσεων εργασίας, η ΜΕΘ Παίδων και οι εξελίξεις των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με τον διοικητή, Γρηγόρη Βλαχάκη, να παρουσιάζει τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ιδρύματος με επίκεντρο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αυξημένων κρουσμάτων Covid-19, που απασχολεί ολόκληρο το σύστημα της δημόσιας υγείας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Βλαχάκης έθεσε ως προτεραιότητα ανάπτυξης την αναβάθμιση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ακτινολόγου διευθυντή, ενώ αναμένεται και η προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 536.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο του έργου, το Τμήμα πρόκειται να ενισχυθεί με έναν Ψηφιακό Μαστογράφο, ένα ακτινοσκοπικό ψηφιακό συγκρότημα τροχήλατο τύπου C-ARM, δύο Ακτινολογικά συγκροτήματα με ανάρτηση οροφής, δύο Φορητά ακτινογραφικά -Τροχήλατα ακτινολογικά συστήματα και έναν Υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης.
Από την πλευρά του ο κ. Σερέτης έδωσε οδηγίες για τον σχεδιασμό ανάπτυξης περισσότερων κρεβατιών λόγω Covid-19 αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο νοσοκομείο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του νοσοκομείου στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Παράλληλα, όπως αναφέρουν άλλες πηγές, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφερόμενος στη διεκδίκηση της ΜΕΘ Παίδων από τα δύο νοσοκομεία έκανε σαφές ότι η Λάρισα χρειάζεται μία Μονάδα, που θα λειτουργήσει ανάμεσα σε αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για να καλύψει τις ανάγκες της Κεντρικής Ελλάδας και ο ίδιος θα στηρίξει το αίτημα αυτό για να συμπληρώσει ότι η χωροθέτησή της είναι υπόθεση του Υπουργείου Υγείας.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος Χαρίλαος Τσιλιάκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κων/νος Πάνος, Ιωάννης Γκαμπράνης ως εκπρόσωπος των ιατρών και ο Γρηγόριος Γρηγοριάδης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass