Μοιραία πτήση για Ολλανδό αιωροπτεριστή!

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ «ΤΟΥΡΤΟΦΩΛΙΑ» ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 15:04

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Μοιραία στάθηκε η πτήση για Ολλανδό αεραθλητή – αιωροπτεριστή, που πετώντας,

χθες το απόγευμα, με το αιωρόπτερό του στην τοποθεσία «Τουρτοφωλιά» Καλυβίων Κοκκινοπηλού Ελασσόνας έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος 56χρονος λάτρης του αιωρόπτερου, ήταν μέλος γκρουπ Ολλανδών αεραθλητών που ήρθαν από τον Άγιο Παντελεήμονα Πιερίας στα Καλύβια Κοκκινοπηλού και βρέθηκαν χθες το απόγευμα στη γνωστή τοποθεσία «Τουρτοφωλιά» για να γνωρίσουν από ψηλά τις ομορφιές του θεσσαλικού Ολύμπου.
Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, άγνωστο πώς, πετώντας κατέπεσε με ορμή στην περιοχή όπου βρίσκεται το σημείο προσγείωσης των «παραπέντε». Αμέσως, ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Ελασσόνας και το ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν στην περιοχή, αλλά δυστυχώς ο σοβαρός τραυματισμός του Ολλανδού αποδείχθηκε θανάσιμος.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, εξετάζοντας με προσοχή όλα αυτά που οδήγησαν στον θάνατο τον 56χρονο. Να σημειωθεί ότι η «Τουρτοφωλιά», γνώριμος χώρος των αεραθλητών, απέχει από το χωριό Καλύβια Κοκκινοπηλού μόλις 8 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Επισκέπτες – αεραθλητές από την Ευρώπη (κυρίως Γερμανοί, Ολλανδοί, κ.ά.), και όχι μόνο, έρχονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες έως και το φθινόπωρο για να δοκιμάσουν πτήσεις που προσφέρουν συγκινήσεις στο βουνό των Θεών. Ο Όλυμπος θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς για αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό, εξαιτίας της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα.
Το χθεσινό συμβάν προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, συγκίνηση και θλίψη και στην «οικογένεια» των ντόπιων αεραθλητών. Η χθεσινή μέρα είχε καλό καιρό. «Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε τι συνέβη με τον άτυχο συνάδελφό μας. Οι πτήσεις σήμερα (...χθες) απαιτούσαν να έχεις μεγάλη εμπειρία. Υπήρχαν δυνατά ρεύματα...», θα επισημάνουν με νόημα στην «Ε», εμφανώς προβληματισμένοι οι άνθρωποι του Αεραθλητικού Συλλόγου Ολύμπου Ελασσόνας (Α.Σ.Ο.ΕΛ.).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass