Τραγούδι στα... μέτρα σου

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ PROJECT «MAKE MY SONG» ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 21:04

Του Κώστα Γκιάστα Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Για τραπέζι έχει μια πρωτότυπη ξύλινη χειροποίητη κατασκευή σε σχήμα κασέτας που έφτιαξε

ο ίδιος. Η αγάπη του για τη μουσική εκδηλώνεται με τον πιο ρομαντικό τρόπο και δεν θα μπορούσες να περιμένεις τίποτα λιγότερο από έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει μέσα στις νότες. Λίγο φλογέρα, μετά κλαρινέτο, μια δόση από ηλεκτρική κιθάρα και δε συμμαζεύεται. Και μπορεί η έκφραση να αναφέρεται έτσι, ο Γιάννης Χατζής όμως τα... συμμάζεψε όλα στο μυαλό και ξεκαθάρισε τις σκέψεις του.
Τι κι αν τελείωσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μηχανολόγος μηχανικός; Αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς του. Αυτόν της μουσικής.
Όλα τα παραπάνω σαφώς και συνθέτουν μια ιστορία, σαν αυτές που ακούς καθημερινά για ανθρώπους που ασχολούνται με τις τέχνες και δη με τη μουσική.
Εκείνο όμως που την κάνει να διαφέρει είναι το γεγονός πως γεννήθηκε μια ιδέα τόσο ξεχωριστή. Κι αυτήν είναι να δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να μπορεί να φτιάξει το δικό του τραγούδι. Ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική. Όλα τα υπόλοιπα, τα αναλαμβάνει εκείνος...
Στίχους, μελωδία, ενορχήστρωση, εγγραφή και ψηφιοποίηση. Έτοιμο το κομμάτι ή ακόμα και το CD. «Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τους στίχους κάποιου, ή έστω και από κάποιες αρχικές ιδέες...» λέει καθώς μας υποδέχεται στο στούντιό του που έχει δημιουργήσει στην οδό Αιόλου με ιδιαίτερο μεράκι και καλλιτεχνία.
Το πρότζεκτ ονομάζεται MakeMySong (που σημαίνει φτιάξε το τραγούδι μου) και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το εγχείρημά του.
«Στόχος δεν ήταν να ανοίξω απλά ένα στούντιο ηχογραφήσεων, δεδομένου ότι είναι κάτι που υπάρχει ήδη. Αυτό που ήθελα εγώ ήταν να δημιουργήσω κάτι το διαφορετικό, που να είναι ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός, τόσο των μουσικών, όσο και των τεχνικών -ως προς το κομμάτι της ηχογράφησης- δυνατοτήτων που μπορώ να προσφέρω».
Και το κατάφερε, καθώς κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει.
«Παρόμοια πρότζεκτ πιθανώς να γίνονται στο εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι εφηύρα την τέχνη της δημιουργίας τραγουδιών. Αυτό που είδα ως ευκαιρία ήταν το να μπορέσω να προσφέρω τη δημιουργία τραγουδιών σαν δυνατότητα και για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τη μουσική».
Έλα όμως που δεν υπολόγισε τον κορονοϊό. Αυτός και... μερικά δισεκατομμύρια κόσμου ακόμα κι έτσι όλα πήγαν λίγο πίσω. Όπως και η παρουσίαση του δικού του CD με στοιχεία ροκ και αγγλικό στίχο. Παρόλα αυτά όμως βρήκε τους ρυθμούς του.
Ποιος όμως θα μπορεί να έρθει και να ζητήσει το τραγούδι του;
«Ένας άνθρωπος που θέλει να εκφράσει τα συναισθήματά του μ’ έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο στον/στη σύντροφό του. Κάποιος ή κάποια που έγραψε στίχους χρόνια πριν και αποφάσισε πλέον να τους κάνει τραγούδια. Κάποιος ή κάποια που θέλει να εκφράσει τις κοινωνικές του ανησυχίες και θέλει να βάλει τις ιδέες του σε μια μουσική σειρά, στο εκάστοτε μουσικό ύφος που ταιριάζει» και οι περιπτώσεις δεν τελειώνουν, όπως και η έμπνευσή του...
Για το αν μπορεί μια πόλη σαν τη Λάρισα να «σηκώσει» μια τέτοια προσπάθεια εξηγεί πως δεν τον ανησυχεί αυτό διότι πέρα από τους ανθρώπους της πόλης που έχουν μουσικές ανησυχίες, υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεργασίας με άτομα απ’ όλη την Ελλάδα, ή ακόμα και από άλλες χώρες. Απλά το γραφείο του βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλίας.
Κι αν την επόμενη φορά λοιπόν, που πίνοντας ένα κρασάκι, ακούσετε ένα τραγούδι το οποίο ταιριάζει τόσο πολύ με την περίπτωσή σας και τα βιώματά σας, μη διστάσετε να σκεφτείτε πως μπορεί να γράφτηκε για σας...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass