Κοινές δράσεις του Δήμου Κιλελέρ με το Πισσούρι της Κύπρου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΑ»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 15:12

Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, στον Πρόεδρο

και το Κοινοτικό Συμβούλιο της αδελφοποιημένης Κοινότητας Πισσουρίου της Κύπρου με αφορμή τον εορτασμό της 89ης επετείου από τα «Οκτωβριανά», την εξέγερση του κυπριακού λαού τον Οκτώβριο του 1931 κατά του αποικιοκρατικού καθεστώτος της Μεγάλης Βρετανίας. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η αυθόρμητη εξέγερση των κατοίκων της Κοινότητάς σας τον Οκτώβριο του 1931, καταγράφτηκε στο «βιβλίο της Ιστορίας» και οφείλεται να διδάσκεται στις νέες και τους νέους, όπου υπάρχει το στοιχείο του Ελληνισμού. Κύριε Πρόεδρε, μόνο όταν οι λαοί αντιστέκονται στην καταπίεση και τη βαρβαρότητα, «ποτέ από το χρέος μη κινούντες», όπως εύστοχα το υπογραμμίζει ο μεγάλος Αλεξανδρινός στο ποίημά του «Θερμοπύλες», μόνο τότε οι κοινωνίες μεγαλουργούν και βαδίζουν ανεξάρτητες και υπερήφανες στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας».
ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Στο μεταξύ ο Δήμος Κιλελέρ, αντιπροσωπεία του οποίου συμμετείχε στα δύο επιστημονικά συμπόσια που έλαβαν χώρα στο Πισσούρι, ανακοίνωσε ότι το προσεχές καλοκαίρι του 2021 θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει αντίστοιχη αντιπροσωπεία της κοινότητας Πισσουρίου στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for Citizens/Town Twinning: Common Values Equals Common Future» που αφορά σε αδελφοποιημένες πόλεις. Το πρόγραμμα, του οποίου ο τίτλος σημαίνει «οι κοινές αξίες ισοδυναμούν με κοινό μέλλον», αποβλέπει στη συμμετοχή πολιτών σε διακρατικά φόρουμ και σε συζητήσεις σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη των χωριών, του αγροτικού και εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και στην υποβολή προτάσεων για υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών σε αγροτικές περιοχές. Στις δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, θα συμμετάσχουν έγκριτοι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις του, και θα διαβουλευθούν σχετικά με τον πολιτισμό, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τη γεωργία και τον τουρισμό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass