ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΑ:

Ο Ν. Καρδίτσας χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για να ανακάμψει

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 19:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, την Καρδίτσα.

Μία πόλη που «χτυπήθηκε» σκληρά από τον μεσογειακό κύκλωνα «Ιανό» και –μεταξύ άλλων- προκάλεσε ολικές ή μερικές καταστροφές σε περίπου 3.400 επιχειρήσεις.
Σκοπός της επίσκεψης, η ανακοίνωση από τον κ. Χατζηθεοδοσίου της παροχής βοήθειας από το Επιμελητήριο προς τις πληγείσες επιχειρήσεις ύψους 12.000 ευρώ, ενώ ως Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενημέρωσε για την ενίσχυση με 10.000 ευρώ από την ΚΕΕΕ αλλά και άλλες 5.000 ευρώ από τη ΓΣΕΒΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς.
Κατά το διάστημα της παραμονής του στην Καρδίτσα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης προς τους δικαιούχους. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης στον Πρόεδρο έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι από περίπου 1.800 πληγείσες επιχειρήσεις και θα συνεχιστούν οι διαδικασίες με εντατικούς ρυθμούς για να ολοκληρωθεί το θέμα των ελέγχων και να ξεκινήσει η καταβολή της ενίσχυσης.
Για το ίδιο θέμα υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου του Ε.Ε.Α. και με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι σύντομα η Πολιτεία θα αποζημιώσει τις πληγείσες επιχειρήσεις.
Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. -στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Χατζηθεοδοσίου και τον κ. Καββαθά και οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Ζηκόπουλος- πραγματοποίησε περιοδεία σε επιχειρήσεις της πόλης που επλήγησαν από τον «Ιανό».
Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Καρδίτσας στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από την κυβέρνηση για τη στήριξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς υπολογίζεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν σε κόστος τα 150 εκατ. ευρώ. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής και εξήρε την προσπάθεια του τοπικού Επιμελητηρίου για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τον «Ιανό».
Να σημειωθεί οτι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ξεκινήσει αγώνα για τη συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων για το Νοσοκομείο Καρδίτσας, που επίσης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με την πίστη ότι θα βρει ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα από μεγάλες επιχειρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass