Δικογραφίες για παράνομη απόθεση μπάζων

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΑΑΝΕΛ) * ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 15:06

Πάνω από είκοσι δικογραφίες, για εγκατάλειψη ή απόρριψη μπαζών, έχουν σχηματιστεί

στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων, ενώ πρόσφατα εκδικάστηκε η πρώτη και επιβλήθηκε στον παραβάτη ποινή φυλάκισης. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της «πληγής», που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε σε συνάντηση με στελέχη της ΑΑΝΕΛ (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων - Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας), προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, μέσα από προγράμματα αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων και εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ). Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, κ. Γεώργιος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αμαξοστασίου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γεώργιος Ζαούτσος, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης, κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Γιώργος Οικονομίδης και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, κα Ελένη Χαυτίκη. Την ΑΑΝΕΛ εκπροσώπησε η υπεύθυνη του Παραρτήματος Θεσσαλίας κα Αγγελική Μύθη. Ειδικότερα αντικείμενα της συνάντησης, στο πλαίσιο Σύμβασης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, ήταν το πρόβλημα της ρύπανσης και υποβάθμισης, δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών χώρων από μπάζα και άλλα σκουπίδια που τα συνοδεύουν, για το οποίο διερευνήθηκαν αιτίες, υπαίτιοι, λύσεις και αποτρεπτικά μέτρα, τα οποία ήδη εφαρμόζει η ΑΑΝΕΛ και ο Δήμος ή μπορούν να εφαρμοστούν και στη συνέχεια. Επίσης συζητήθηκε η οργάνωση ενημερωτικής δράσης προς τους δημότες, για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος και η ΑΑΝΕΛ θέλουν να ενημερώσουν τους δημότες και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι «η διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, γίνεται νόμιμα μόνο στις κατάλληλα αδειοδοτημένες Μονάδες Ανάκτησης και μόνο μέσω των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης. Εγκατάλειψη ή απόρριψη μπαζών σε οποιονδήποτε άλλον χώρο είναι ποινικό αδίκημα και ήδη έχουν γίνει πολυάριθμες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, ενώ έχουν σχηματιστεί και πάνω από 20 δικογραφίες, καταλήγοντας μάλιστα κατά την πρώτη εκδίκαση σε ποινή φυλάκισης για τον παραβάτη.  Η ρύπανση του περιβάλλοντος από μπάζα, τα οποία συγκεντρώνονται σε ρέματα και μέσα ή γύρω από τον αστικό ιστό, δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη μας, ενώ, όπως βλέπουμε συχνά, μπορεί να αποβεί τραγικά επικίνδυνη. Επίσης, η εγκατάλειψη μπαζών σε ένα σημείο, έστω και «προσωρινά», τις περισσότερες φορές γίνεται αιτία και δικαιολογία για μετατροπή του σημείου τελικά σε σκουπιδότοπο. Γι’ αυτό οι πολίτες καλούνται, όταν αντιλαμβάνονται παράνομη απόρριψη μπαζών ή άλλων αποβλήτων, να απευθύνονται στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, τηλ. 2410-680.200. στη Δημοτική Αστυνομία, τηλ. 2410-680.217, στην ΑΑΝΕΛ, τηλ. 24210-78.279 με στοιχεία για το σημείο της παράβασης και τυχόν φωτογραφικό υλικό».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass