ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Απολογισμός για το κοινωνικό έργο του μετά τον «Ιανό»

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 15:25

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
«Ο Δήμος Καρδίτσας αμέσως μετά τη μεγάλη καταστροφική πλημμύρα του «Ιανού», στάθηκε

δίπλα στους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας και μέσω της αντιδημαρχίας εθελοντισμού, αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών όπως η πρόνοια, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, προσέφερε σπουδαίο κοινωνικό έργο στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών του κυκλώνα»… Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο της πόλης πλαισιωμένος από την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού – Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κα Ουρανία Σούφλα, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρδίτσας κα Βάνα Γιαβάζη και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο και κα Όλγα Μακρή.
Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του έκανε έναν απολογισμό του κοινωνικού έργου του Δήμου Καρδίτσας μετά την καταστροφή του «Ιανού» εκθειάζοντας τη «στενή συνεργασία» και τη «μοναδική διάθεση προσφοράς που επέδειξαν τις δύσκολες ώρες οι συνεργάτες του στη διοίκηση του Δήμου, όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, εκατοντάδες εθελοντές πολίτες και φορείς της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο από όλη την Ελλάδα».
Αναφερόμενος στις βασικές παραμέτρους του κοινωνικού έργου του Δήμου ο κ. Τσιάκος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Φιλοξενήσαμε από την πρώτη ημέρα όλους όσοι έμειναν άστεγοι. Μοιράσαμε κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και γενικά προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν τις ανάγκες των ανθρώπων που είχαν πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι η Δημοτική αρχή προσέφερε μεγάλη βοήθεια στους κατοίκους των χωριών». Για το παρόν και το μέλλον ο Δήμαρχος είπε ότι «το έργο μας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Δεν σταματάει εδώ, είναι διαρκές και έχει ως μοναδικό κριτήριο να στηριχθούν αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».
Από την πλευρά της η κα Σούφλα δήλωσε ότι μοιράστηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.000 πακέτα τροφίμων και 14.000 πακέτα καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες και απόρους. Επίσης, δόθηκαν 8 τόνοι πατάτες, 5 από τη Νάξο και 3 από τους Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών Τρικάλων. Δόθηκαν ακόμα 5 τόνοι πρώτων υλών και τροφίμων στο «Σπίτι της Αγάπης»για τα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά. Επιπλέον μοιράστηκαν κρουασάν ,γλυκίσματα και σχολικά είδη στα σχολειά του Δήμου καθώς και στο «Κέντρο Ορίζοντες».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass