Διαδραστικό και Μουσείο Τεχνολογίας στα Τρίκαλα

ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2020 15:35

Με μια σημαντική του απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων προχθές Τρίτη, ενέκρινε τη δημιουργία δύο μουσείων, το Διαδραστικό Μουσείο και το Μουσείο Τεχνολογίας, στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ. Πρόκειται για τομή στην ιστορία και τον πολιτισμό των Τρικάλων, καθώς, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, «πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία προς όφελος των δημοτών, της ιστορίας και της παράδοσης».


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε, επίσης, τη θέση του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του και τη σύνδεση του έργου με το δεύτερο μεγάλο έργο πνοής του Δήμου Τρικκαίων στην περιοχή, την ανάδειξη του παρακείμενου λόφου Προφήτη Ηλία, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η δημοτική αρχή. Το έργο για το Μουσείο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ξεκίνησε να προωθείται ενδελεχώς ήδη από το 2015. Σειρά επαφών, ενημερώσεων, κινήσεων, ελέγχου της κατάστασης από τις υπηρεσίες του Δήμου, συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τις δικές του υπηρεσίες, οδήγησαν σε συνεργασία και με το Υπουργείο Πολιτισμού. Αφού αντιμετωπίστηκαν όλα τα διαδικαστικά σχετικά με την έκταση θέματα, προέκυψε η τριπλή συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – ΥΕΘΑ – ΥΠΠΟ.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass