ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Διαμαρτυρία για προσλήψεις και εξοπλισμό

Δημοσίευση: 13 Νοε 2020 15:43

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Την άμεση ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για δημιουργία νέων υποδομών νοσηλείας κρουσμάτων COVID-19 και για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, διαδήλωσαν δεκάδες στελέχη του Νοσοκομείου Καρδίτσας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, παρουσία εκπροσώπων τοπικών Σωματείων και Συλλόγων.
Τη δυναμική κινητοποίηση οργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού, προκειμένου να καταδείξουν ότι το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα από την συρροή κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και απαιτείται η Πολιτεία να λάβει το γρηγορότερο περισσότερα μέτρα ενίσχυσής του.
Ειδικότερα, η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κα Μαρίνα Τέτσιου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Πολλά από τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Μοριακούς αναλυτές, για την διενέργεια εργαστηριακών τέστ για COVID 19. Tέστ γίνονται μόνο στα ύποπτα κρούσματα καθώς και σε όσους πρόκειται να χειρουργηθούν. Οι εργαζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τακτικά τέστ. Η αναστολή των Κανονικών Αδειών των υγειονομικών, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Χρειάζονται άμεσα νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας για όλο το υγειονομικό προσωπικό. Επιβάλλεται η δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στην υγεία».
Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Έκτορας Γάζος τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του: «Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία με μοναδικό κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Αρνείται να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις που προβάλλαμε από την πρώτη στιγμή. Απαιτούμε:
* Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τη στελέχωση και την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας.
* Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
* Επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
* Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές. Test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.
Ο κ. Γάζος αναφέρθηκε και στη νέα «Πνευμονολογική Κλινική» επισημαίνοντας ότι στελεχώθηκε με γιατρούς και προσωπικό που αποσπάστηκαν από τις μονάδες εντατικής του Νοσοκομείου και άλλα Τμήματα αποδυναμώνοντάς τα.
Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης – Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κώστας Αθανασίου, για να απευθύνει κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται άφοβα στο Τμήμα για να προσφέρουν αίμα διότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass