Να μονιμοποιηθούν οι επιμορφωτές του ΚΕΘΕΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 16:40

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τη μετατροπή των συμβάσεων των 43 εκπαιδευτικών - «επιμορφωτών» του ΚΕΘΕΑ σε αορίστου χρόνου, απευθύνει ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας: «Στο ΚΕΘΕΑ εργάζονται σήμερα 43

«επιμορφωτές» που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο με σύμβαση μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου.
Το εργασιακό αυτό καθεστώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση τόσο με τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ, όσο και με την αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων εντός του ίδιου οργανισμού. Για παράδειγμα, όταν προκύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες, το ΚΕΘΕΑ προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες με συμβάσεις έργου είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω του ΟΑΕΔ και δεν αξιοποιεί το ήδη υπάρχον, έμπειρο και καταρτισμένο δυναμικό του, ακριβώς λόγω του καθεστώτος της μερικής απασχόλησης. Είναι αυτονόητο ότι σε έναν οργανισμό, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ, που εξυπηρετεί ανθρώπους συγκεκριμένου προφίλ η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δασκάλους και στους θεραπευόμενους είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όχι μόνο μάθησης, αλλά και θεραπείας. Ένα εργαλείο που χτίζεται με τον χρόνο και που χρειάζεται διάρκεια και συνεχή παρουσία, στοιχεία που δύσκολα εξασφαλίζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άνισης μεταχείρισης είναι η μη δυνατότητα συμμετοχής αυτών των εργαζομένων σε εσωτερικές προκηρύξεις του οργανισμού, ενώ υπάρχει σχετική νομοθεσία, βάσει της οποίας όχι μόνο θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές, αλλά να δίνεται και προτεραιότητα στους εργαζομένους αυτής της κατηγορίας (σύμφωνα με την 97/81/ΕΚ Οδηγία και το άρθρο 38 του Ν. 1892/1990). Τέλος, αναφέρουμε τον αντίστοιχο οργανισμό ΨΝΘ ΑΡΓΩ, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, αλλά και τον ΟΚΑΝΑ και το 18 ΑΝΩ, φορείς στους οποίους επίσης οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν ισότιμα με το υπόλοιπο προσωπικό, δηλαδή με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης, με βάση το εκπαιδευτικό ωράριο και με αναγωγή της προϋπηρεσίας σε αυτό, να περιγραφούν οι θέσεις τους στο νέο οργανόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ως θέσεις εκπαιδευτικών, που να περιλαμβάνουν όλες τις ειδικότητες, και όχι «επιμορφωτών», όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα και να μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα στις εσωτερικές προκηρύξεις και μετατάξεις που αφορούν άλλες θέσεις εντός και εκτός του οργανισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass