Θετικό 1 στα 10 rapid test στην Καρδίτσα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 15:15

ΚΑΡΔΙΤΣA
Πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης (Καρδιτσομαγούλα), οι προγραμματισμένοι χθες δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (Rapid Tests) στο πλαίσιο της δράσης «Drive through testing» για την

επιδημιολογική ανίχνευση του νέοο κορονοϊού.
Τα τέσσερα εξειδικευμένα συνεργεία των Κινητών Μονάδων ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ που έκαναν τις δειγματοληψίες, πραγματοποίησαν συνολικά 341 rapid tests σε αντίστοιχο αριθμό προσερχόμενων πολιτών και από αυτά τα 35 βγήκαν θετικά στην COVID-19, ποσοστό περίπου 10% που θεωρείται υψηλό αναφορικά με τον πληθυσμό της πόλης.
Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη και πρόκειται για 26 άντρες και 9 γυναίκες που ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχό τους με τη μέθοδο PCR.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο «Drive through Rapid testings» της Καρδίτσας, πάρθηκαν συνολικά 370 δείγματα, από τα οποία τα 30 είχαν βγει θετικά, ποσοστό που κυμαίνονταν στο 8,1%.
Σήμερα δωρεάν rapid tests θα γίνουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων. Τα δωρεάν Rapid Tests θα επαναλαμβάνονται στην Καρδίτσα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας τουλάχιστον αν μία εβδομάδα, προκειμένου να παρακολουθείται το επιδημιολογικό φορτίο σε τοπικό επίπεδο.
Να σημειωθεί ότι τον χώρο των δειγματοληψιών επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Νίκος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο αντιδήμαρχος κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass